Bir Zamanlar Çukurova Fekeliler Kimdir? Yamanlar ile Olan Kan Davası Nedir?


Güncelleme: 22 Kasım 2018 : 21:34
0

Bir Zamanlar Çukurova reytingleri altüst etmeye devam ediyor. Dizinin bu haftaki bölümünde öyle bir karakter diziye dahil oluyor ki akıllara zarar. Fekeli karakteri ile diziye dahil olan Kerem Alışık diziye farklı bir renk katacak. Tabi asıl soru şu? Fekeliler kimdir? Yamanlar ile bağlantısı nedir? Kan davası nereye dayanıyor?

Demir ve Hünkar Yaman Çukurova’nın en zenginidirler. Büyük bir aile mirasının üzerine oturmaktadırlar. Tabiki çok para kansız olmaz hesabı mutlaka geçmişten elen bir davaları da olacaktır. İşte tam burada Fekeliler ile aralarında geçen kan davası karşımıza çıkıyor. Fekelileri ilk defa Hünkar hanım Şermin’e bahsetmiş ve “Fekeliler amcanı öldürdüler, ocağımızı yaktılar1” demişti. Dikkatli izleyiciler bu anı hatırlar.

İşte aslında her şey de burada başlıyor. Fekeliler de aynı Yamanlar gibi Çukurova’nın en zenginlerindendir. Vakti zaman önce Demir’in babası ile Fekeliler’in büyük babası ortaklık yapmışlardır. Bu ortaklık Demir’in babasının hataları yüzünden düşmanlığa dönüşmüştür. Yamanlar ve Fekeliler karşı karşıya gelmiş ve bir sebepten ötürü araları bozulmuştur. Daha sonra olay kan davasına dönmüş ve Demir’in babası Fekeliler tarafından öldürülmüştür.

Demir’de hem kan davasından uzak kalmak hem de eğitimini tamamlamak için yurt dışına gönderilmiştir. Şimdi Fekeliler ile Yamanlar’ın kan davası yeniden gündeme gelecektir. Bu sefer kavgaya Yılmaz’da dahil olmuştur. bu savaş şimdi akıl oyunları ile devam edecektir. Yılmaz ve Ali Fekeli(Kerem Alışık) Yamanları kendi silahları ile vuracaktır.

Bir Zamanlar Çukurova Fekeli Kimdir? Demir ile Bağlantısı Ne? Karakter Analiz

Tarımda gösterilen büyük gelişmeler Yılmaz’ın zekası ile Fekeli’leri daha da zengin yapacaktır. Demir Yaman, çiftliği büyültmek için Fekeliler ile mücadele etmek zorunda kalacaktır. Fekeli, Yılmaz’ın zekasını kullanarak Çukurova’nın en zengini olacak ve Demir’den yarım kalan intikamını alacaktır.

Fekeli’in yamanlarla ne ilgisi var?

Fekeli’in, Yamanların hanımı Hünkar ile eskiden kalma bir ilişkisi olduğunu düşünüyoruz. Bir ihtimal Demir ilerde Fekeli’in oğlu olarak çıkabilir karşımıza.. 🙂