Bir Zamanlar Çukurova Ali Fekeli Kimdir? Demir ile Bağlantısı Ne? Karakter Analizi


Güncelleme: 18 Ekim 2018 : 21:42
1

Yılmaz hapisten kaçmış ancak uzun sürmeden yakalanmış ve yeniden hapse girmiştir. Hapiste kavga sonrası yangın çıkınca Yılmaz’ın öldü haberi Çukurova’ya ulaşmıştır. Yılmaz ise hapiste Ali Fekeli isminde birisi ile tanışmıştır. Ali Fekeli kimdir? Gerçek adı ne, Yılmaz ve Demir ile bağlantısı nedir?

Daha önceki yazılarımızda da Yılmaz’ın ölmeyeceğini ve intikam için Çukurova’ya geleceğini yazmıştık. Ali Fekeli ile tanışan Yılmaz ona başından geçenleri anlatmıştır. Ali Fekeli eski bir Çukurova ağasıdır. Zengin olan Ali Fekeli Yılmaz’ın yanına alır. Yılmaz ise kendisine en büyük kazığı atan Demir’den intikam almak için büyük fırsat yakalar.

Yılmaz öldü haberinin arkasına sığınır ve Ali Fekeli’nin yanında çalışır, onun en sadık adamlarından birisi olur. Zekasını da kullanarak hızlı bir yükselişle Çukurova’nın zenginleri arasına girer. Genel afla çıktığı hapisten sonra Çukurova’nın güçlülerinden birisi olur. Ali Fekeli ile Demirden alacakları intikam üzerine konuşurlar. Peki Ali Fekeli kimdir, gerçek adı ne?

Ali Fekeli karakterini canlandıran oyuncu en son Kara Sevda dizisinde de izlediğimiz Kerem Alışık’tır. Sadri Alışık’ın oğlu olan Kerem Alışık, 1960 İstanbul doğumludur. kariyerine ilk olarak tiyatro oyunları ile başladı. 200 yılında ilk sinema filmi Dansöz ile beyaz perdeye adım attı. Oyunculuğun yanı sıra eğitmenlik ve ses sanatçılığı da yapan Kerem Alışık, yaklaşık 33 dizi ve sinema filminde rol almıştır.

Son  Yüzleşme, Kördüğüm, 72.Koğuş, Yol Ayrımı, Ben Onu Çok Sevdim, Kara Kutu, Kara Sevda, Şartlı Tahliye, Arif V 2016, Sevda’nın Bahçesi, Bir Zamanlar Çukurova gibi bir çok dizi ve sinema filminde rol almıştır. Şimdi Fekei karakteri ile Bir Zamanlar Çukurova dizisinde evlerimize konuk olacak. Peki dizinin son bölümünde neler yaşanmıştı kısaca hatırlayalım.

Yılmaz, Demir’e Züleyha ile evli olduğu gerçeğini söylemiştir. Demir ise bu bilgiyi hem annesinden hem de Züleyha’dan saklamıştır. Züleyha ise Yılmaz’ın idam edileceğini öğrenmiş ve kaçarak İstanbul’a gitmiştir. Demir Züleyha’nın gittiğini öğrenince ondan önce İstanbul’a gider ve cezaevi müdürünün odasında Züleyha’yı bekler.

Züleyha ile cezaevinden konuşan Demir onu ikna etmeye çalışır. Züleyha ise Yılmaz’ı görmek için ısrar edince tokatı yer. Demir ve Züleyha cezaevinden çıkarak Çukurova’ya geri dönerler. Yılmaz ise ölmektense hapisten kaçmanın yolları ara ve bir şekilde hapisten kaçar. Adanaya gelen Yılmaz orada Hünkar’ın boğazına bıçak dayar. Hünkar ve Gaffur yılmaz’ı etkisiz hale getirip jandarmanın kapısının önüne koyarlar.

Demir jandarmaya gider ve Yılmaz’ı orada döver. Yılmaz o anda her şeyi anlar. Demir’in kendisine kazık attığının farkına varır. Tekrar İstanbul’a cezevine giden yılmaz orada bir kavgada yangın çıkması sonucu öldü olarak kayıtlara geçer. Ancak yılmaz genel af ile hapisten çıkar. Hapiste tanıştığı Ali Fekeli ile intikam almak için planlar yapmaya başlar. Peki bu Fekeliler kimdir, Yamanlar ile olan davaları neye dayanmaktadır. Ayrıntılar BURADA.

[kirmizitext]Bir Zamanlar Çukurova Fekeliler Kimdir? Yamanlar ile Olan Kan Davası Nedir? <<<tıkla[/kirmizitext]

Comments are closed.