Yemekteyiz Programındaki Magnolia Nedir? Orijinal Tarifi ve Yapılışı


Güncelleme: 18 Nisan 2018 : 09:08
0

TV8 ekranlarında haftaiçi hergün yayınlanan Yemekteyiz propramının 18 Nisan Çarşamba günü ekranlara gelen bölümünde bir yarışmacının yaptığı Magnolia diğer tüm yarışmacıların ilgisini ve tepkisini çekti. Tarifi beğenenler olduğu kadar beğenmeyenlerde çıktı. Peki nedir bu magnolia(manolya) tarifi.

Tv karşısında Yemekteyiz’in 18 Nisanda yayınlanan bölümünü izleyen tüm seyirciler Magnolia tarifini merak ettiler. Gerçek magnolia nedir? Nasıl yapılır? Literatürde magnolia olarak bilinen tatlının diğer adı manolyadır. Magnolia(manolya) pudingi olarkata geçen tatlı sonuç itibari ile bildiğimiz bisküvili muhallebiye benzemektedir.

Amerika’nın ünlü Magnolia fırının, diğer adıyla Manolya fırını, ünlü bir tarifidir. Dünya çapında tanınmış ve hemen hemen tüm ülkelerde yapılan ve severek yenen bir tatlı olmuştur. Asıl adı Magnolia Pudding değildir.  Banana Puding (Muzlu Puding) tatlının gerçek adıdır ancak halk arasında ismi değişikliğe uğramış ve tarifin asıl çıktığı fırının adı ile bütünleşmiştir.

Magnolia için Gerekli Malzemeler:

1 yumurta,

100 ml krema,

2 paket vanilya,

2-3 adet muz,

1 paket yulaflı bisküvi.

5 su bardağı (1 lt) süt,

4 tepeleme yemek kaşığı un,

3/4 su bardağı şeker (çok tatlı seviyorsanız 1 su bardağı kullanabilirsiniz)

Magnolia Pudding(Muzlu Puding) Yapılışı:

Sütü derin bir tencereye dökün. İçine yumurta, un ve şekeri ekleyip iyice birbirine karışana kadar çırpın. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşma tamamlandıktan sonra ateşten alıp içine kremayı ve vanilyayı ekleyin ve iyice çırpın. Bisküviyi rondodan geçirin. Muzları dilimleyin. Pudingin soğumasını beklemeden servis kaplarınızın dibine bir parmak kalınlığında dökün. Üzerine bir miktar çekilmiş bisküvi koyun. Muz dilimlerini servis kaplarının yan taraflarına dizin. Biraz daha puding dökün. Bisküvi-muz-puding sırasıyla kaplarınız dolana kadar dizin. Üzerini bisküvi ve muzla süsleyin. AFİYET OLSUN