Yasak Elma Dizisine Katılan Nesrin Cavadzade Kimdir?


Güncelleme: 7 Mayıs 2019 : 09:34
0

Yasak Elma dizisinde dün gece dizi öyle bir yerde bitti ki nefesler tutuldu. Çünkü Kaya ile konuşmaya giden Ender Kaya’nın evinde büyük bir şok yaşadı. Zira Kaya’nın yeni taşındığı evin kapasını daha önceden hiç tanımadığı çok hoş, çok seksi bir kadın açtı. Kaya ise daha sonra bornozla göründü ve dizi orada bitti.

Aslında biz bu kadını tanıyoruz. Daha önce Bizim Hikaye dizisinde Tülay karakteri ile gördüğümüz Nesrin Cavadzade 

Daha Yakından Tanıyalım

Nesrin Cavadzade çok yönlü, çok başarılı bir kadın. Onu beğenmeyen de kıskanmayan da yok gibi. Oyunculuğunda her seferinde kendiliğinden bir şeyler koyduğu ise kesin.

Nesrin Cavadzade en basit ifade ile Azerbaycan asıllı Türk dizi ve sinema oyuncusu. Nesrin Cavadzade, 30 Temmuz 1982 tarihinde Bakü’de doğdu ve Türkiye’ye 11 yaşında geldi. Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca Şahika Tekand Studio Oyuncuları’nda oyunculuk üzerine eğitim aldı.

Üniversiteden sonra “Yersiz Yurtsuz” dizisinde baş rolü üstlenerek televizyon dünyasına adım attı ve projeden hemen sonra aynı zamanda dizinin de yönetmeni olan Cemal Şan’ın ünlü Aşk Üçlemesinin ikinci filmi olan “Dilber’in Sekiz Günü”nde başrolde yer aldı. Bu dönemde Cemal Şan uzun bir süre birlikte oldu. Bu filmdeki rolüyle Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. Bu başarının ardından yine yönetmenliğini Cemal Şan’ın yaptığı “Acı” filminde rol aldı ve sergilediği performansla eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı.

Sinema dışında   Al Yazmalım ve Samanyolu gibi televizyon dizilerinde oynayan  yıldız , 2011 senesinde Hasan Tolga Pulat’ın yönettiği “Güzel Günler Göreceğiz” filminde oynadı ve canlandırdığı Anna karakteri ile  48. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, 23. Ankara Uluslararası Film Festivalinde ise “En İyi Kadın Oyuncu” seçildi. 2012 yılında Ağır Romanın televizyon uyarlaması olan “Ağır Roman Yeni Dünya” dizisindeki Kara Leyla rolüyle yer aldı. Dizi de öyle bir oyunculuk gösterdi ki tüm dikkatler onun üzerinde idi.

Daha çok sinema oyunculuğuyla anılmak istediğini vurgulayan ve kariyeri sinemadaki başarılarıyla öne çıkan yıldız 2014 yılında da bu başarısını devam ettirdi. Kutluğ Ataman’ın son filmi Kuzu , Erol Mintaş’ın ilk uzun metrajı Annemin Şarkısı ve Çanakkale Harbini anlatan Son Mektup ‘ta oynayan yıldız  Kuzu ile 51. Altın Portakal Film Festivalinde  En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı