Savaşçı Yüzbaşı Bahtiyar Resulzade Kimdir? Kenan Mahmudov(Kenan MM) kim?


Güncelleme: 4 Ekim 2018 : 14:27
0

Savaşçı dizisi kadrosuna kattığı Azeri oyuncularla da adından söz ettirecek gibi. Dizi yeni hikaye ve yeni oyuncularla yeni sezona geçte olsa iddialı başlıyor. Dizide Yüzbaşı Bahtiyar Resulzade karakteri kimdir, gerçek adı ne, oynadığı diziler?

Fox Tv’nin savaş türü filmi Savaşçı, kadrosuna yeni isimler katıyor. Azeri oyuncularla da çalışan dizide Yüzbaşı Bahtiyar karakteri en dikkat çeken isimlerden. Peki Bahtiyar kimdir? Gerçek adı ne?

Yüzbaşı Bahtiyar Resulzade karakterini canlandıran oyuncu Kenan MM olarakta bilinen Kenan Mahmudov’dur. Azeri oyuncu ve yönetmen olan Kenan MM, 17 Mayıs  1976 doğumludur. Kenan Mahmudov hem oyuncu hem de yönetmen olarak kariyerine devam etmektedir.

Özellikle Ay Brilliant, Geceqonagi 2, Gece qonagi gibi yapımlarla tanınmaktadır. Rejisör, Senarist, şair ve aktör olarak Azerbaycan da çok bilinen bir kişidir. Nahçivan doğumlu olan oyuncu Aygün Şükürova ile evlidir ve 4 çocuğu vardır. Kariyerinin ilk zamanlarında Bakü’de kirada oturmuş ve çok zorluklar çekmiştir.

Dönemin usta isimlerinden dersler almış ve kendisini geliştirmiştir. Aynı zamanda Tekvando ile de uğraşan oyuncu kikbox ile de ilgilenmiştir. Oyunculuktan arda kalan zamanlarında idmanlara giden oyuncu Kenan MM, basketbol, futbol oynamayı da sever.

Savaşçı Bahtiyar (Kenan MM) oynadığı dizi ve filmler; Leke, Qayıdış, Gece Qonağı 1 ve 2, Demir KAzan, Ay Brilliant gibi projelerde yer almıştır.