Kardeş Çocukları Doktor Yıldırım Saner Kimdir? Gerçek Adı, Oynadığı Diziler?


Güncelleme: 21 Ekim 2018 : 14:21
0

2018-2019 yılı yeni sezon dizilerinden olacak olan Kardeş Çocukları dizisi çekimleri ve hazırlıkları son hız devam ediyor. Dizi ile ilgili son dakika haberleri ve ayrıntıları tarafımıza ulaşıyor. Dizide Doktor Yıldırım karakteri başrol oyuncularından birisi. Doktor Yıldırım kimdir, nerelidir, oynadığı diziler nelerdir, kariyeri ve daha fazlası hakkında bilgileri bu yazımızı altında öğrenebilirsiniz.

Senaryosunu Sırma Yanık’ın kaleme aldığı Kardeş Çocukları dizisinde Doktor Yıldırım Saner karakterini canlandıran oyuncumuz Mehmet Aslantuğ’dur. Mehmet Aslantuğ dizide kardiyolog Profesör Doktor Yıldırım Saner’i canlandırmaktadır. Mehmet Aslantuğ kimdir, hayat hakkında bilgiler…

Mehmet Aslantuğ 1961 yılında Çarşamba’da dünyaya gelmiştir. Eşi Arzum Onan ile 1996 yılında evlenen Mehmet Aslantuğ’un Can Aslantuğ isminde bir oğlu vardır. Mehmet Aslantuğ Altın Portakal en iyi erkek oyuncu Ödülü’ne ve Altın Koza en iyi erkek oyuncu ödülüne sahip bir oyuncudur.

Ailenin 5. ve son çocuğu olarak dünyaya gelen Mehmet Aslantuğ Samsun’un Çarşamba ilçesinde doğmuştur. Liseyi eğitiminin sonuna kadar Samsun’da duran Aslantuğ daha sonra oyunculuk eğitimi almak için tiyatroya başlamıştır. Lisans eğitimine İktisadi ve İdari Bilimler üzerine alan ünlü oyuncu oyunculuk kariyeri sebebiyle okulunu bırakmıştır ve profesyonel olarak oyunculuğa adım atmıştır. Mehmet Aslantuğ 91 yılında kendi yapım şirketini kurmuş ve özel televizyon kanalları için dram türünde projeler, diziler hazırlamış. Hem yapımcı olmuş hem de oyuncu olarak çalışmıştır.

96 yılında Arzum Onan ile evlenmiştir. 97-99 yıllarında ise Sıcak Saatler adlı dizi ile sektörde tanınır hale gelmiştir. Bir İstanbul Masalı isimli dizide 2003 ve 2005 yılları arasında rol almıştır. Hanımın Çiftliği isimli dizide ise 2009 yılında görev almış ve bu dizide Muzaffer bey karakterini canlandırmıştır.

Mehmet Aslantuğ oynadığı bazı dizi ve film projeleri şunlardır; Akrep Burcu, Gün Doğmadan, Ateş Böceği, Belene, Sevgi Dünyası, İz Peşinde, Başka Olur Ağaların Düğünü, Vurguna İnmek, Karayar Köprüsü, Kapıları Açmak, Kopuk Dünyalar, Barışta Savaşanlar, Yalancı Gerilla, Yengeç gibi birçok dizide film projesinde görev almıştır.

[kirmizitext]Kardeş Çocukları Dizisi Oyuncu Kadrosu Konusu Tanıtım Fragmanı <<<tıkla[/kirmizitext]

En son oynadığı gecenin kraliçesi isimli dizide ise daha dizi başlamadan diziden ayrılmıştır. Dizi 3 defa isim değiştirmiş ve TV’de çok kalmadan da final yaparak yayın hayatına son vermiştir.