O SES TÜRKİYE BÜYÜK FİNALİN GALİBİ KİM OLDU?


Güncelleme: 29 Ocak 2019 : 02:00
0

Acun Ilıcalı’nın sunup hazırladığı, Hadise, Seda Sayan, Murat Boz ve Beyazıt Öztürk’ün jüri koltuğuna oturduğu, O Ses Türkiye 2019 yarışması sonunda büyük finalini gerçekleştirdi.

FİNALE KALANLAR

Uzun zamandır süren mücadelenin sonunda, finalistler gösterebildikleri en iyi performansla sahnedeki yerlerini aldı. Dört jüri üyesinden sadece Seda Sayan’ın yarışmacılarından finale kalan olmadı. Beyazıt Öztürk’ün ekibinden, Gülce Kahtalı, Barış ve Boran Soner kardeşler, Umut Kaç finale kalan isimler arasında yerini buldu. Murat Boz’un yarışmacılarından, Bartu Gürhan ve Ferat Üngür, Hadise’nin takımından ise Anıl Şimşek finale dek bekledi.

SON İKİYE FERAT ÜNGÜR VE UMUT KAÇ KALDI!

Yarışmada ilk etap da, 6 isimden 4 kişiye bir iniş yapıldı. Hadise’nin takımından Anıl Şimşek ve Murat Boz’un takımından da, Batu Gürhan’ın elenmesiyle son iki belli oldu. Son ikiye kalan isimler ise, Beyazıt Öztürk’ün takımından, Umut Kaç ve gene Murat Boz’un ekibinden Ferat Üngür oldu.

KİM KAZANDI?

Yarışmanın galibinin, halk oylamalarıyla Murat Boz’un takımında yer alan Ferat Üngür olduğu açıklandı. Diyarbakır’lı olduğu bilinen Ferat Üngür seslendirdiği türkülerle, dinleyenlerin gönlünü fethederek, hafızalarda unutulmaz izler bırakmayı başardı. Dört jüri üyesi de ona dönmüştü. Fakat o Murat Boz’u tercih etmişti. Yarı finalde de, “Turnalar” isimli türküye hoş bir yorum getirerek, finaldeki yerini buldu. Ardından da, O Ses Türkiye 2019’u birincilikle tamamladı. Ayrıca, “Bu birinciliği tüm anneler ve şiddet maduru kadınlara armağan ediyorum” demesiyle de dikkat çekti. Bu vesileyle, 2019’un kazanan jüri üyesi de, birkaç yıllık aradan sonra Murat Boz oldu. Şimdi Ferat Üngür kimdir? Açıklayalım.

O SES TÜRKİYE 2019 ŞAMPİYONU FERAT ÜNGÜR KİMDİR?

Diyarbakır’da dünyaya geldiği bilinmektedir. Lisans eğitimini, Adıyaman Üniversitesi Müzikoloji bölümünde tamamlamıştır. O Ses Türkiye sahnesine çıkma cesaretini bu sene gösterebildiğini berlitmektedir. Yarışmaya “Zülfü Kahküllerin Amber Misali” şarkısıyla katılım sağlamıştır. Ayrıca, belli mekânlarda da sahne aldığını söylemektedir. Ayrıca, Ferat Üngür’ün sesi, gene O Ses Türkiye 2016-2017 döneminde şampiyon olan Dodan Dozer’e benzetilmiştir.