MELİS BİRKAN SÖZ DİZİSİNE DÂHİL OLDU?


Güncelleme: 3 Şubat 2019 : 17:07
0

Perşembe akşamları Star’da yayınlanan ve izlenme rekorları kıran ,Söz dizisinin kadrosuna yeni bir oyuncu katıldı. Daha önce pek çok dizi ve filmden tanıdığımız, Melis Birkan’ın 3.sezonda yapımda rol alacağı söyleniyor.

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Oyuncunun, dizide bir savaş muhabirini canlandıracağı söyleniyor. Adı Linda olan bu muhabirin, Ortadoğu başta olmak üzere, pek çok ülkede görev yapıp ödül almış, mesleğinde de oldukça saygın bir kişiliğe sahip olacağı söyleniyor. Bu saygınlığı ve de ünü sayesinde, gazetecilik mesleğini kullanarak Ortadoğu’da bir takım statejik çalışmalar yürütmesi bekleniyor. Karakterin 3.sezon bölümlerinde diziye girmesi planlanıyor. Şimdi Melis Birkan kimdir? Daha önce nerelerde oynadı? Açıklayalım..

MELİS BİRKAN KİMDİR?

15 Temmuz 1982 tarihinde Ankara’ya dünyaya geldiği bilinmektedir. Daha 6 yaşındayken dansa ilgi duymaya başladığını ailesi fark etti. Bu sebeple, ilkokul ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bale dersleri almaya başladı. Lisansa eğitimini de Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans bölümünde tamamlayarak, derslerine devam etme şansı buldu.

OYUNCULUK SERÜVENİ

Özlem Durak onu 2005 senesinde oyunculuğa davet etti. Böylece, Kanaltürk’teki Tarz-ı Hayat programını sunmaya başladı. Aynı sene içerisinde, Show tv’de yayınlanan, başrolleri Özlem Conker ve Okan Yalabık’ın paylaştığı Çapkın dizisinde rol aldı. 2006 yılında, Amerikalılar Karadeniz’de adlı filmde oynadı. Aynı zamanda, o dönemde büyük yankı uyandıran başrollerde, Nejat İşler, Serdar Orçin gibi oyuncuların yer aldığı “Barda” filminde, işkence edilen karakterlerden birine hayat verdi. Fakat adıl dönüm noktasını, 2008 yılında Çağan Irmak’ın yönettiği ve başrolü Cemal Hünal ile paylaştığı “Issız Adam” filmiyle yaptı. Bu filmle “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne layık görüldü. Arkasından, 2009 yılında Hatırlar Sevgili’nin devamı niteliğinde çekilen “Benim Hala Umudum Var” adlı dönem dizisi geldi. 2012-2013 döneminde, Trt 1’de yayınlanan ve izlenme rekorları kıran Leyla ile Mecnun dizisinde başrollerden birine hayat verdi. Büyük beğeni topladı. Oyuncunun en son oynadığı dizi 2014 yılında Show tv de yayınlanan Saklı Kalan dizisi olmuştur. Sonrasında pek çok sinema filminde rol almıştır.