Mehmet Bir Cihan Fatihi Ne Zaman Bitecek? Kaç Bölüm Yayınlanacak?


Güncelleme: 14 Şubat 2018 : 09:13
0

Kanal D’nin en sağlam projelerinden Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin ilk tanıtım fragmanı yayınlandı. Dizi oldukça zor bir süreçten geçti. Yönetmen değişti, bazı oyuncular değişti. Dizi sürüncemeye girdi diyenler oldu. Bu dizi başlamaz diyenler oldu ve sonunda beklenen fragman geldi. İlk izlenimler olumlu ve biraz Game of Thrones esintisi var gibi. Peki bu kadar yüksek maliyetli ve oldukça titiz olarak hazırlanan Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi ne kadar yayınlanacak? Ne Zaman Bitecek? Kaç Bölüm Yayınlanacak? İşte detaylar…

Mehmet Bir Cihan Fatihi kaç bölüm yayınlanacak sorusunun cevabına geçmeden önce dizi ile ilgili bazı izlenimleri paylaşalım.Postadan Mesut Yar dizinin ilk tanıtım fragmanı ile ilgili düşüncelerini ve yorumlarını köşesine taşıdı. Oldukça heyecanlı olduğunu söyleyen Yar, dizide kullanılan efektlerin, çekim tekniklerinin ve Fatih’i canlandıran Kenan İmirzalıoğlu’nun görüntüsünün çok farklı olduğunu söylüyor. İşte Mesut Yar’ın dizi ile ilgili ilk izlenimleri;

“Ve önceki akşam “Mehmed: Bir Cihan Fatihi” (Kanal D) isimli dizinin ilk fragmanı yayınlandı. Kendi adıma heyecan yaptım. Ben tersini söylesem de kimilerine göre iş bu sezon ekranda olmayacaktı. Ama belli ki olacak.

[kirmizitext]Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi 2017 Oyuncu Kadrosu? Fatih Dizisi Tüm Karakterler ve Rolleri[/kirmizitext]

Açıkçası çekim tekniklerinden tutun da Fatih Sultan Mehmed rolündeki Kenan İmirzalıoğlu’nun görüntüsüne kadar hemen her şey bana çok farklı geldi… İlk fragman alıştığımız dönem dizilerinin çok üstünde bir fotoğraf verdi. Daha çok “Game Of Thrones” havası hissettim. Bu denli görkem izleyiciyi hemen kendine çekecek mi, göreceğiz.

[kirmizitext]Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi Nerede Çekliyor? Dizi Seti Nerede?[/kirmizitext]

Hissiyatım şu. Bu dizi mevcut izleyiciden çok daha fazlasını ekrana çekecek. İlk birkaç bölümde o kitleyi ikna ederse ekranı da fethedecek. Bu arada Kenan’ı yaşlı bulanlara küçük bir “hadi oradan” notu düşelim.” Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.Gelelim asıl sorumuzun yanıtına. Mehmet Bir cihan Fatihi kaç bölüm yayınlanacak? Ne zaman final yapacak?

Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi ilk etapta kanal ile 13 bölümlük bir anlaşma imzaladı. Anlaşma gereği Kanal yapım şirketinden ilk 13 bölümünü satın aldı. Sonrasında ise neler olacağını elbette dizinin reytingleri gösterecek. Dizi reytinglerde istenen ve beklenen sonucu alırsa diziye devam denilecek ve bir sezon ekranlarda olacak. Dizi ilk sezonda İstanbul’un fethinin hazırlık dönemini ve fethi konu alacak. Şuan için gelen bilgiler ışığında şunu söyleyebiliriz, Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi 1 sezon ekranlarda olacak. Sonrasında eğer dizi izlenir ve reytinglerdeki başarısını kanıtlarsa yapım şirketi ve kanal arasında yapılacak bir anlaşma ile yeni 2. sezon startı verilebilir. Konuya Sina Koloğlu’da köşesinde atıfta bulunmuş. “Bu arada bu projenin ‘film uzunluğunda dizi’ olmamasında fayda var” demiş. Ne diyelim; umarız dizi tadında güzel bir seyir keyfi sunar.

Mehmed Bir Cihan Fatihi Fragmanı

https://www.youtube.com/watch?v=HiNLmxojT-s