Mehmed Bir Cihan Fatihi Zağanos Paşa Kim? Gerçek Adı,Yaşı


Güncelleme: 20 Mart 2018 : 15:07
0

Mehmed Bir Cihan Fatihi Zağanos Paşa kim? Ekranlara yeni bir soluk getiren Mehmed Bir Cihan Fatihi tarihten karakterleri izleyiciyle buluşturuyor. Bu isimlerden biri de Zağanos paşa. Usta oyuncu Atsız Karaduman’ın hayat verdiği Zağanos Paşa kimdir işte detaylar…

Fatih dizisi Zağanos rolüyle izleyici karşısına çıkan Atsız Karaduman 1956 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk, Orta ve lise eğitimini Ankara Keçiörende tamamlamıştır. Rotasını oyunculuğa çeviren Karaduman 1979 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek bölümünden mezun olmuştur. Mezun olur olmaz devlet tiyatrolarında çalışmaya başlamıştır. Ankara Devlet Tiyatrosu ve İstanbul Devlet Tiyatrosunda görevler almıştır. İstanbul Devlet Tiyatrosunda çalışmaya günümüzde de devam etmektedir.

Kariyer hayatı boyunca sayısız dizi, tiyatro ve sinema filminde rol almıştır. Duvardaki Kan, Hayırlı Bir Konu, Küçük Dünya, Kimsesiz Zaman Tasvirleri, Güz Yangını, Arka Sokaklar, Kurtlar Vadisi Pusu, Kılıç Günü, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, Karadayı, Suskunlar, Poyraz Karayel, Taş Mektep, Muhteşem Yüzyıl Kösem, hayat Şarkısı ve Çanakkale Yüzyıllık Mühür gibi başarılı projelerde rol almıştır.

İsminin anlamı sık sık sorulan oyuncu bu ismi babasının koyduğunu, ünlü şair, yazar ve düşünce adamı Hüseyin Nihal Atsız’a olan hayranlığından kaynaklı olduğunu söylemiştir. Ayrıca kardeşinin ismi de Nihal. Kendisi gibi oyuncu olan Sema Aybars ile evlidir.

Özellikle Karadayı dizisinde mafya babası Dalyan rolüyle geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. 2007 yılında Afife Jale ödülleri en iyi yardımcı oyuncu oyuncu ödülünü almıştır. Ayrıca dialog anlatım ve iletişimde diksiyon, fonetik dersleri vermektedir. Tiyatroya gönül vermiş usta bir oyuncudur.

Uzun bir aranın ardından tekrar izleyici karşısına çıkan Atsız Karaduman hayranlarını sevindirdi. Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Zağanos Paşa, Mehmed’in küçüklüğünden itibaren yanından ayırmadığı Lala Paşasıdır. Onun hayallerini bilen, bütün sırlarına ortak olan Zağanos Paşa askeri kabiliyetleriyle öne çıkacak, Mehmed’in devleti Osmaniye’ye hakim olmasıyla birlikte Ordu yönetiminde kendisini gösterecek. Osmanlı Devleti’ninen büyük donanmasının kurulmasına önderlik edecektir. Ama geçmişte Mehmed için yaptığı bir hata peşini hiç bırakmayacaktır.

Gerçek tarihte Zağanos paşa var mı yok mu sorusuna gelince; tüm şehzadelerin bir lalası olduğunu tarihten biliyoruz. Karakter gerçek tarihte yaşamış olabilir.