Çandarlının Kızı Melike Gerçek Tarihte Var Mı? Yaşadı Mı? Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 3 Nisan 2018 : 22:10
0

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi başladığı günden itibaren dizide yer alan her karakter gerçek tarihte var mı yok mu ne zaman ölmüştür konuları araştırılmaya başlandı. Özellikle Çandarlı Halil Paşanın kızı Melike gerçek tarihte var mı? Yaşadı mı? Nasıl ölmüştür? soruları yoğun olarak sorgulanmaya devam ediyor.

Hazal Filiz Küçükköse’nin hayat verdiği Melike Hatun, Çandarlı Halil Paşa’nın kızıdır. Küçük yaştan itibaren Mehmed’e aşıktır. Mehmed henüz çocuk yaşta tahttan ayrılıp Manisa’ya gönderildiğinde onu bekleyeceğine yemin etmiş, sabırla döneceği günü beklemiştir. Murad Hanın vefatı üzerine Mehmed yeniden tahta geçince Melike’nin duaları gerçek olmuştur. Melike’nin aşkında ve sevdasında hiç değişiklik olmasa da Mehmed artık eski Mehmed değildir.

Şimdi dizide en çok ilgi çeken ve merak uyandıran karakterlerden biri olan Melike gerçek tarihte var mı? Ne zaman yaşadı? Nasıl öldü? Gerçekten Mehmed’e aşık mıydı? sorularının yanıtına gelirsek; Dizinin tarihle paralel gittiği her zaman vurgulansa da bazı karakterlerin gerçek tarihle örtüşmediği biliniyor. Çandarlı Halil Paşa’nın kızı Melike’nin resmi tarih kaynaklarında ismi geçmiyor.

Çandarlı’nın kızı Melike o dönemde yaşamıştır fakat Mehmed’e olan aşkı ile ilgili resmi kaynak ve belgelerde herhangi bir bilgi akışı bulunmamaktadır. Dizide heyecanı diri tutmak ve olay örgüsünü genişletmek adına Melike Hatun’un Mehmed’e olan aşkı dizi için özel olarak kurgulanmış olabilir. Çünkü her ne kadar tarihin en önemli zaferlerinden birini konu alsa da dizi içerisinde aşk ve entrika olması izleyici kitlesinin daha çok ilgisini çekiyor.

Fakat bazı kaynaklarda Melike Hatun’un Mehmed’e olan karşılıksız aşkında bahsedildiği biliniyor.

Dizide Melike Hatun karakterine Hazal Filiz Küçükköse hayat veriyor. Dönemin sevilen ve gözde oyuncularından Küçükköse rolünü başarıyla yerine getiriyor.


Mehmed Bir Cihan Fatihi Candarlının Kızı Melike Kim? Gerçek Adı Nedir? Hangi Dizilerde Rol Almış