Mehmed Dizisi Firuze Kimdir? Gerçek Tarihte Firuze Kim?


Güncelleme: 4 Nisan 2018 : 18:06
0

Kanal D ekranlarında yayın hayatına başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi oyuncu kadrosunu genişletmeye devam ediyor. Dizinin 3. bölümden itibaren izlediğimiz cariye Firuze seyircilerin dikkatini çekmeyi başardı. Mehmed Bir Cihan Fatihi Firuze kimdir? Gerçek tarihte var mı? Gerçek tarihte Firuze kim?

Mehmed dizisi Firuze rolüne hayat veren oyuncu hepimizin ekranlarda görmeye alışık olduğumuz bir isim. Son olarak Dayan Yüreğim dizisinde izlediğimiz Bengi Öztürk. Bengi Öztürk’ün Mehmed dizisindeki rolünden kısaca bahsedelim. Sultan Murad Han’ın gözde cariyesi Leyla Hatun ile yakın arkadaş olan Firuze içten içe gözde cariye olmayı arzulamakta ve Leyla Hatun’u kıskanmaktadır. Son derece hırslı olan Firuze, gözde cariye olabilmek için  her türlü entrikayı çevirmekten çekinmeyecektir bunu ilerleyen bölümlerde izleyerek göreceğiz.

Mehmed dizisi Firuze karakterine hayat veren Bengi Öztürk kimdir? Bengi Öztürk, 28 Aralık 1980 tarihinde Almanya’da dünyaya gelmiştir. Gazi Üniversitesinde Ekonomi eğitimine devam ederken Show TV’de yayınlanan Türkiye’nin Yıldızları isimli yarışmaya katılıp burada derece yapmıştır. Sonra yapım şirketlerinden teklif almaya başlamış ve dizi oyunculuğu yapmıştır.

2012 – 2013 yıllarında Dila Hanım dizisinde Savcı Canan karakterine hayat veren Bengi Öztürk ; Erkan Petekkaya, Hatice Şendil, Mahir Günşiray, Hülya Darcan, Necip Memili, Yonca Cevher, Ali Düşenkalkar, Engin Şenkan, Tuncer Salman gibi başarılı isimlerle beraber çalışma fırsatı yakalamıştır.  2017 yılında Fox ekranlarında yayınlanan Dayan Yüreğim adlı dizide Ece Uslu, Cansel Elçin, Nilay Deniz, Berk Atan, Tuncer Salman, Ege Aydan, Didem İnselel, Mehmet Aslan, Ferit Kaya, Korel Cezayirli, Bora Akkaş, Miray Akay, Özlem Maden, Elif Sönmez ile birlikte rol alarak yine kariyeri için önemli bir adım atmıştır.

Günümüzde Mehmed Bir Cihan Fatihi Firuze rolüyle izleyici karşısına çıkan Bengi Öztürk kilit bir karaktere hayat veriyor. Dizinin ilerleyen bölümlerinde amacına ulaşmak için türlü dolaplar çevirecek olan Firuze diziye ayrı bir heyecan katacak.

Mehmed dizisi Firuze kimdir, gerçek tarihte Firuze kimdir soruları sıklıkla sorulmaya devam edecek.Tarihi belgelerde Firuze isimli  bir cariyeden bahsedilmiyor. Fakat kaynaklarda geçmiyor olması böyle bir kişinin yaşamadığı anlamına gelmiyor. Firuze isimli bir cariyenin Fatih döneminde yaşadığı biliniyor ve çevirdiği entrikaların gerçeklik payı bulunmaktadır.