Mehmed Bir Cihan Fatihi Final Tarih Ne Zaman? Dizi Kaçıncı Bölümde Bitecek?


Güncelleme: 17 Nisan 2018 : 20:52
0

İzleyiciye yeni bir dönem dizisini daha kazandıran Kanal D, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi için çok iddialı bir başlangıç yaptı. Şimdi merak edilen konu sezon ortasında yayın hayatına başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi Final tarihi ne zaman? Dizi kaçıncı bölümde bitecek?

Kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Çetin Tekindor, Büşra Develi, Ertan Saban, Altan Erkekli ve Gürkan Uygun gibi isimlerin yer aldığı tarihin önemli zaferlerinden biri olan İstanbul fethini ve hazırlık aşamasını konu alan Mehmed Bir Cihan Fatihi ne zaman final yapacak? Mehmed Bir Cihan Fatihi final tarihi?

Dizi yayınlanmadan önce hem izleyenler hemde kanal olarak büyük beklentiler içine girildi. Özellikle dizinin sadece ilk bölümüne 2 milyon dolar harcanarak bir rekora imza atıldı.  Dizi ekrana geldiği salı günü reyting sıralamasında 3. sırada yer alarak ortalama bir başarı elde etti. 6,33 lük bir izlenme oranıyla sezona iyi denecek bir giriş yaptı. Fakat bu kadar emek, maliyet ve bütçenin karşılığı en azından 2. sıra olabilirdi.

Diziyle ilgili olumlu olumsuz eleştiriler yapılmaya devam ediyor. Özellikle 2. Mehmed’in 19-21 yaş aralığını konu alan dizide 41 yaşındaki Kenan İmirzalıoğlu’nun oynatılması büyük tepki topladı. Aynı zamanda dizideki diyaloglar ve kullanılan Türkçe’nin basitliği ve bozukluğu da eleştirmenlerin gündemindeydi. Tüm bunların yanında güçlü kurgusu, muhteşem prodüksiyonu ve efektleriyle gerçekten izleyenler tarihin atmosferine almayı başarıyor. Dizi şimdiden kendine geniş bir izleyici kitlesi edinmeyi başardı. Dizinin en büyük avantajı dönem tercihi elbette.  Dünya tarihini ilgilendiren, çağ kapatıp çağ açan  bir dönem olması yerinde bir karar. Fakat önemli olan mühim gerçeklerden ve ana temadan şaşılmaması.


Mehmed Bir Cihan Fatihi İzlendi Mi? Reyting Sonuçları Nasıl?


Ekran macerasına fırtına gibi başlayan dizinin takipçileri Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin ne zaman final yapacağı ve final tarihi ne zaman oldukça merak ediyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi gelen bilgilere göre 7. bölümde final yaparak ekran macerasını sonlandıracak. 1 Mayıs Salı günü ekranlara gelecek 7. bölümü ile Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi final yapacak.

Sizler Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisini nasıl buldunuz? Dizinin final kararı alması sizce doğru mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.