Masterchef Murat Özdemir Kimdir? İşten Kovulmuş, İflas Etmiş, İlginç Hayat Hikayesi


Güncelleme: 5 Ekim 2018 : 15:51
0

Murat Özdemir, ustalığı, tavırları ve karakteri ile tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çektiği bir isim oldu. İlk defa [kirmizitext]Yemekteyiz programında karşımıza çıkan Murat[/kirmizitext], orada kovulmuş ve daha sonra Masterchef yarışması ile yeniden gündeme gelmiştir. Peki murat Özdemir kimdir, onu özel kılan nedir, hayatı ve kariyerinde önemli mihenk taşlar nelerdir? İşte okurken zevk alacağınız Murat Özdemir’in hayat hikayesi.

Murat ÖZdemir herşeyden önce şeflerin diyarı olarak bilinen Boluludur. Bolulu bir aşçı olan Murat Özdemir, 7 göbek açşı olan bir ailenin çocuğudur. 13 yaşında bir otelde başlamıştır hayatının en önemli kariyer basamağı olacak mesleğine. Bir akrabası sayesinde girmiştir o otele.

Kendi ifadesi ile , parayı çok sevmektedir ve bu yüzden de para getiren aşçılığı da çok benimsemiş ve başka bir iş yapmak aklına gelmemiştir. Bu işten çok iyi para kazanmış. SwissOtel’de yaklaşık 1 sene kadar çalışmıştır.

SwissOtel’den sonra bu sefer Büyükelçilikte işe başlamıştır. 1996’dan 2000 yılına kadar Brüksel’de Türk Büyükelçiliğinde çalışmış ve bu süreçte İngilizce ve Fransızca öğrenmiştir. Büyükelçilik tecrübesinden sonra Çırağan’da işe başlamıştır. 2000’de başladığı bu işten 2002 yılında kovulmuştur. Nasıl mı? İşte kovulma hikayesi…

İsterseniz kovulma hikayesini kendinden dinleyelim;”Çırağan Otel’in lokantalarından Tuğra Restoran’da soğuk mezelerinden sorumluydum ama işten atıldım. Çırağan’dan sadece ben değil tam 240 kişi çıkarıldı. O sıralarda 11 Eylül olduğu için Türkiye’ye gelen turist sayısı çok azalmıştı. Atılacaklar listesinin en başındaydım gerçi. 17 yaşındaki Rus hostes Olga’yı baştan çıkardım. Kız çok güzel olduğu için herkes beni acayip kıskanıyordu… Otel yönetimi ise eski aşçılarının tamamen profesyonel nedenlerle işten çıkarıldığını söylüyor.”

Murat bu kariyer basamaklarını hızla çıkarken özel hayatında da bazı hamleler yapıyor ve 2 evlilik yaşıyor. İlk evliliğinden bir kızı oluyor ve şuan da 16 yaşında. Murat para kazanınca, “para parayı çeker” ticari atasözüne güvenerek kendi işini kurmaya karar veriyor. Antalya’da Lara’da köfteci dükkanı açıyor ve ismini de “Bolulu murat Şefin Köftecisi” koyuyor. İşler çok iyi gidiyor. Köfteciye, pideci, nargile kafe ve Türk yemekleri restoranlarını da ekliyor.

Üstü açık bir araba, muhteşem şaşalı bir yaşam vs derken işler kötü gitmeye başlıyor. Heralde çok para kazanında işlerini aksatıyor, tabiri caizse para kalitenin önüne geçiyor.  İflas ediyor ve son elindeki varı yoğu ile İstanbul’a dönüş yapıyor. İstanbul’da ki macerası da ilginç.

Murat ÖZdemir aslında çalışkan ve girişken birisi. İstanbul’da kendisine özgü dolmalar yapıyor. Hergün farklı bir semtte yaptığı ürünleri sergiliyor. Dolamlar, içli köfteler, börekler, tatlılar vs. İşine uygun bir de slogan buluyor. “Bedavadan biraz ucuz, tadına bakmak ücretsiz” 2 minübüs alıyor. Günde 300 kilo dolma, 1000 TL’lik bir satış gerçekleştiriyor. İşler iyi gidiyor anlayacağanız. Yemekteyiz’deki macerası da 2018 de başlıyor.

2018 de Yemekteyiz programına katılıyor. 7 Mayıs haftası yarışmanın 5 katılımcısından birisi oluyor. Ancak hafta boyunca sergilediği tavırlar, iğneleyici sözleri sonucunda, final günü kovuluyor. İşte Murat’ın MAsterchef performansı da karşısınızda zaten. İlginç bir karakter değil mi?