Kızım Dizisi Demir Kimdir? Buğra Gülsoy Kimdir?


Güncelleme: 16 Kasım 2018 : 14:50
0

Televizyon dünyasının bu aralar en popüler dizilerinden biri olan Kızım dizisinin, başrol oyuncusu olan Buğra Gülsoy kimdir? Hangi dizilerde oynamıştır? Kaç yaşındadır, nerelidir?

Buğra Gülsoy Kimdir?

22 Şubat 1982 Ankara doğumlu olan Buğra Gülsoy, 13 yaşında ilk kez televizyon dünyasına adım atmıştır. İlkokul, ortaokul ve lise öğretimini Ankara’da gerçekleştiren Buğra Gülsoy, ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi’de mimarlık bölümünü bitirerek 2004 yılında mezun olmuştur. 13 yaşında ilk kez sahneye adım atan Gülsoy, birçok tiyatro, reklam, dizi ve film çekimlerinde boy göstermiştir. Ayrıca Kıbrıs’ta bulunduğu zamanlarda kısa film yönetmenliği de yapmıştır.

İlk kez 2008 yılında Hepimiz Birimiz İçin adlı dizi ile Türk televizyon tarihine adım adan Gülsoy, ardından yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı Güneşi Gördüm filminde Berat karakteri ile de film dünyasına adımını attı. Dizi sektöründe daha fazla rol alan Buğra Gülsoy, Beren Saat’ın başrolü olduğu Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizide bir sezon boyunca Vural karakterine hayat vermiştir.

Asıl çıkışını ise  Özge Özpirinçci, Didem Soydan ve Mert Öcal ile baş rollerini paylaştığı Aşk Yeniden dizisi ile yapmıştır. Romantik komedi tadında bir dizi olan Aşk Yeniden dizisinde, birbirine mecbur kalan iki kişinin art arta söyledikleri yalanlar ile birbirlerine aşık olup, aile kurmalarını anlatıyor.

Başrollerini Özge Özpirinçci ile paylaştığı Acı Tatlı Ekşi isimli sinema filmi ile gişelere giriş yaptı.

2 Aralık 2016’da Gupse Özay’ın yazıp oynadığı Görümce adlı sinema filminde Eda Ece, İnci Pars, Demet Akbağ, Anıl Tetik gibi birçok oyuncu ile oynadı.

Buğra Gülsoy Evli mi?

Buğra Gülsoy dizi ve film oyuncusu olan Burcu Kara ile 2011 yılında evlenmiş, 2 Ağustos  2012’de ise boşanmıştır.

Buğra Gülsoy şimdi ise, baş rollerini Beren Gökyıldız ve Leyla Lydia Tuğutlu ile paylaştığı Kızım dizisi ile her Cuma akşamları reyting rekorları kırıyor.

KIZIM

Babasının varlığını bile bilmeyen Öykü ve hayatında hiçbir şekilde sorumluluk almamış, geçimini insanları dolandırarak sağlayan, babalığın ne olduğunu bile bilmeyen Demir’in yolları kesişiyor. Zamanla birbirlerine daha çok ısınan Öykü ve Demir’in eğlenceli ve bir o kadar da duygusal hayatlarını izliyoruz.