Diriliş Halime Hatun Öldü Mü? Ölecek Mi? Diziden Ayrılacak Mı?


Güncelleme: 3 Mayıs 2018 : 00:03
3

Esra Bilgiç’in hayat verdiği, Diriliş Ertuğrul Halime Hatun ölecek mi, öldü mü diziden ayrılıyor mu soruları son zamanlarda sıklıkla sorgulanmaya başladı. Dizinin 116. bölümünde Osman Gaziyi dünyaya getiren Halime Hatunun diziden ayrılacağı konuşuluyor. Tarihle paralel devam eden dizide Halime hatunun gerçek tarihte nasıl öldüğünden yola çıkarak Halime Hatun ölecek mi sorusunun yanıtını verelim.

Diriliş Ertuğrul macerasının 4. sezon sonunda biteceği ve Osmanlı’nın kuruluş döneminin izleyici aktarılacağı dizinin yapımcıları tarafından açıklanmıştı. Bu nedenle dizinin final tarihine az bir süre kala diziden yavaş yavaş ayrılan isimler olacak.

Bu isimlerden biri de dizinin kilit rollerinden biri olan Halime Hatun. Halime Hatun. 4 sezondur Ertuğrul Gazi’nin eşi rolüyle izleyici karşısına çıkıyor. Anlayışlı vatan sever ve vakur bir kadına hayat veren Halime Hatun Türk kadınlarının özelliklerini izleyiciyle sergiliyor.

Dizinin 116. bölümünde en küçük oğlu Osman Gaziyi sağlıkla dünyaya getirdi. Artık o Osmanlının kurucusu olan Osman Gazi’nin annesidir. Saru Batu Savcı Bey, Gündüz Alp ve Osman Gazinin annesi olan Halime Hatun’un tarihi kaynaklarda ölüm tarihi 1281 olarak geçmektedir. Mezarının ise Söğüt’te olduğu bilinmektedir.

Diriliş Ertuğrul Halime Hatun ölecek mi, öldü mü sorularının yanıtına gelelim. Dizinin çoğu zaman tarihle paralel ilerlediği aşikar. Fakat bazen dizide heyecanı artırmak adına kurgu karakterler eklenebiliyor ya da zamansız ayrılıklar yaşanabiliyor. Gerçek tarihle paralel gittiğini düşünürsek Halime hatun ölmeyecek. Ancak doğum sonrası kalp ağrılarının artması ve Halime Sultan ile Ertuğrul arasındaki anıların tazelenmesi bir ayrılığın habercisidir.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Almıla Hatun Kimdir? Tarihte Var mı? için tıklayınız[/kirmizitext]

Büyük ihtimal oyuncunun diziden ayrılma kararı almış olması muhtemeldir. Bu sebeple senaryoda değişikliğe neden olabilir. Gerçek tarihten yola çıkarak Diriliş Halime Hatun’un şehadeti henüz gerçekleşmeyecektir ancak yapım, nak ve oyuncu arasındaki anlaşma gereği Halime Hatun ölebilir. Ve Halime Hatun’a hayat veren oyuncu Esra Bilgiç diziden ayrılacaktır.

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Esra Bilgiç (Halime Sultan) Neden Diziden Ayrıldı? Hangi Dizide Oynayacak? için tıklayınız[/kirmizitext]

3 YORUMLAR

  1. Bizleri lütfen kandırmayın tarihte osman gazi 20 li yaşlarda iken olmuş herkez boylesine zevkle izledigimiz diziye saygisizlik etmesin yurt disina gitmeden ona ait olan bolumleri cekip gidebilirdi hic olmadi bize neysede tarihimize ayıp etti bundan sonra güvenip pek rekor kıracağını düşünmüyorum dün yazacaktım ama sinirim geçince fırsat buldum

  2. Bu ne saçmalık ya izliyoruz diye böyle saçma sapan bir seneryo olmaz tarihte nasıl öldüyse öyle olmalı şu an bir sürü izleyici kaybettiniz

Comments are closed.