Clean With Passion for Now: Birinci Bölümde Ne Oldu?


Güncelleme: 11 Aralık 2018 : 09:18
0

Clean With Passion for Now dizisi yeni başlayan Kore dizileri arasında en çok dikkat çekenlerden biri oldu. Clean With Passion for Now webtoonu da popüler olmaya başladı. Şu ana kadar 4 bölümü yayımlanan dizide neler yaşandığını merak ediyor musunuz? İlk bölümü sizler için yazdık. Diğer bölümler de en yakın zamanda gelecek!

Clean With Passion for Now

Not: Bu yazıda spoiler bulunmaktadır.

Yazıda doğrudan bölümler hakkında yazacağım. Eğer dizinin konusu, oyuncular ve karakterler hakkında bilgi almak istiyorsanız Temizlik Krizlerine İyi Gelen Dizi Clean With Passion For Now yazımıza göz atınız. İşte Clean With Passion for Now 1. bölümünde olanlar:
1. Bölüm

Jang Seon Kyul obsesif kompulsif bozukluk yaşamaktadır. Her sabah yukarıda gördüğünüz her çeşmede sırayla ellerini yıkamaktadır. Bir çeşmede ellerini yıkadıktan sonra havluyla kurutur ve o havluyu önündeki kirli sepetine atar. Bunu üç çeşmede de tekrarlıyor. Peki sonrasında ne yapıyor biliyor musunuz? Duşa giriyor. Duş demek az kalır arkadaşlar 4 saat duş alıyor kendisi çünkü. Ayrıca çok sevdiği ve Geum Ja diye adlandırdığı zeki bir elektrik süpürgesine (kendi kendine temizleyen, küçük ve yuvarlak olanlar) sahip.

Gil Oh Sol ise Seon Kyul’den baya farklı biridir. Üniversiteden yeni mezun olmuştur. Kendisine düzgün bir iş aramaktadır. Bu arada birçok yarı zamanlı işte çalışmaktadır. Duş almayı pek sevdiği söylenemez. Saçlarında genelde bir yağ katmanıyla dolaşır. Kıyafetlerine bakmaz ve en sinir bozucusu ağzının etrafındaki kırıntıları temizlemez.

Birbirleri ile ilk karşılaşmaları budur. Oh Sol otobüste cam kenarına oturu ve o sırada Seon Kyul arabasıyla yandan geçmektedir. Seon Kyul, Oh Sol’e tiksinmiş bir şekilde bakar. Nasıl böyle dağınık ve pis göründüğünü anlayamamaktadır. Bu ona farklı gelmektedir. Bu duruma dayanamayan Seon Kyul başka yola geçerek devam eder.

Seon Kyul ne işi mi yapıyor? Kendisinden beklendiği üzere bir temizlik şirketinin sahibi. Temizlik Perileri olarak adlandırılan bir şirketi var. Şirketin elemanları pembe renk forma giyiniyor ve hepsi genelde birbirinden yakışıklı kişilerden oluşuyor.

Peki Seon Kyul ile Oh Sol nasıl tanışıyor? Yukarıda size Seon Kyul’un süpürgesi Geum Ja’dan bahsetmiştir. Geum Ja, Seon Kyul’un eski bakıcısının ismidir ve bu süpürgeyi ona bakıcısı hediye etmiştir. Bu yüzden süpürge Seon Kyul için çok önemlidir. Seon Kyul’un evine annesi geldiği sırada kapıyı açık bırakır ve Geum Ja evden kaçar. Bilin bakalım kim buluyor? Evet Oh Sol buluyor.

Süpürge ile eve gelen Oh Sol banyosundan çıkan tanımadığı birini görür. Choi olarak bilinen kişi aslında onların üst kat komşusudur. Fakat Oh Sol bunu bilmez ve tabii kovalar. En sonunda babası ona gerçeği söyler. Bu sıra Seon Kyul, Geum Ja’nın (süpürge) peşine düşer. Kamer kayıtlarını kurcalamaya başlar ve bulana ödül vereceğini söyler. Ödül olarak 1 milyon won (1000 dolar) verecektir. Bu ilanı Oh Sol görmese de kardeşi Oh Dol görüp iletişime geçecektir.

Oh Dol, Seon Kyul ile iletişim kurup buluşmayı teklif eder. O sırada Oh Sol ise babasının yerine işe gider. Babası temizlik elemanı olarak çalışır ve bugün çöp toplayacaktır. Onun yerine giden Oh Sol çöpleri toplarken hoşlandığı sunbaesi (okulda üstü) Do Jin’i ve onun arkadaşlarını görür. Onların kendisini bu şekilde çöp toplarken görmesinin utanç verici olacağını düşünür ve bir çözüm arar.

Bulduğu çözüm bu. Yanlıi görmediniz bir at kafası takarak etrafta dolanır. Bu sırada baretini düşüren Oh Sol’e Do Jin baretini götürmek için peşinde koşmaktadır. Böylece yollara atarlar kendilerini ve koşamaya devam ederler. Herkes elinde telefon ile onu çekmeye başlar.

Oh Sol koşarken önünü görmez ve bir arabaya çarpan. Çöp arabasındaki çöpler bu arabanın üzeirne fırlar ve bu arabanın sahibi Seon Kyul’dur. Sinir krizi geçiren Seon Kyul dışarı fırlar. Seon Kyul konuşmaya başlar. Oh Sol ise sesi duyulmasın diye el hareketleriyle konuşur. Bu durum Seon Kyul’u daha çok sinirlendirmektedir. Oh Sol, Seon Kyul’e telefon numarasını verir ve uzaklaşmaya çalışır.

Seon Kyul gitmesine izin vermez ve at kafası maskesinden tutar. Maske çıkar, altında terlemiş ve pis bir halde duran Oh Sol çıkar. Seon Kyul kadın olduğunu görünce çok şaşırır. İzleyenler arasında bulunan Do Jin de çok şaşırmıştır. Ayrıca Oh Dol de o sırada orada bulunmaktadır. İzleyenler ellerindeki telefon ile her şeyi kaydetmiştir.

Oh Sol arkadaşı Joo Yeon ile konuştuktan sonra Seon Kyul ile görüşmeye karar verdi. Seon Kyul ile görüşmesi beklediği gibi gitmeyecektir. Seon Kyul elinde kendi termosu ile gelir, altına peçete serdikten sonra oturur. Oh Sol’e araba kazası yüzünden kendisine 3.5 milyon won (3500 dolar) borçlu olduğunu söyler. İşsiz olan Oh Sol bu durum karşısında ne yapacağını bilemez.

Do Jin o gün içerisinde Oh Sol ile konuşur ve onu yemeğe davet eder. Yemeğe giden Oh Sol, Do Jin’in ondan hoşlandığını düşünmeye başlar. Ertesi gün de Do Jin onunla telefon üzerinden iletişim kurmaya devam eder ve onu işyerine yemeğe çağırır. Buluşmaya gitmeden önce Joo Yeon’un tavsiyesi üzerine Do Jin’e bir iç çamaşırı alır.

Do Jin ile buluşmaya giden Oh Sol’e reklamda oynaması teklif edilir. O da bunu kabul eder ve canlı bir reklamda yer alır. Bu reklamı Seon Kyul de izler. Bu sırada hediyesini Do Jin’e veremez. Fakat Do Jin tekrar onu çağırmıştır ve gidecektir. O zaman hediyeyi verebileceğini düşünür.

İşler Oh Sol’un planladığı gibi gitmez. Do Jin ona yine iş yaptırmak istemektedir. Bu sefer iç çamaşırı reklamı olacaktır. Oh Sol, Do Jin’i ararken bir kadın ona emirler yağdırmaya çalışır. Oh Sol öğrenecektir ki bu kadın Do Jin’in sevgilisidir ve Do Jin onu kullanıyordur. Bu durumu Seon Kyul de görecektir. Ağlayarak odadan çıkan Oh Sol sakinleşince Seon Kyul’e süpürgesini geri verir.

Seon Kyul, Do Jin ile asansörde karşılaşınca ufak bir intikam alma seansı gerçekleştirmiştir. Oh Sol ise Joo Yeon ile buluşup içki içmiştir. Her şeyi ona anlatıp iyice sarhoş olduktan sonra eve dönmüştür. Uzandığında boşuna Do Jin’i sevdiğini hatta hediye aldığını düşünür ve sonra hatırlar, hediye Seon Kyul’e verdiği kutuda kalmıştır. Bu sırada Seon Kyul kutuyu açar ve pembe fil şeklinde olan bir  erkek iç çamaşırı bulur. Sorun şu ki bu çamaşır Oh Sol’un hediye aldığı çamaşır değildir.

Bir sonraki yazımızda Clean With Passion for Now 2. bölüm özeti ile görüşmek üzere.