Kore Dizileri Tavsiyeleri ve Önerileri


Güncelleme: 22 Şubat 2019 : 22:46
0

Kore Dizileri Tavsiyeleri ve Önerileri Kore dizileri uzun yıllardır Türk dizi izleyicisinin beğenisini kazanmıştır. İzleyicinin büyük rağbet gösterdiği Kore dizileri genellikle Türk dizileri gibi aşk ve drama türündedir bu sebeple izleyici tarafından benimsenmektedir. 2018 yılında en çok izlenen Kore dizilerinden derlediğimiz listemizde, izlenme oranları ve içerdikleri konular yer almaktadır.

  1. You’ve Fallen For Me

Çevresinde Yakışıklılığı ve müziğe olan tutkusuyla tanınan Lee-Shin üniversitede çağdaş müzik eğitimi almaktadır. Lee Kyu-Won ise, önemli bir ailenin oldukça neşeli ve cana yakın kızıdır. Dedesinin eskilerin en iyi müzisyenlerinden biri olması, kızın Geleneksel Kore Müziği bölümüne girmesine vesile olur. Bir konserde karşılaşan ikilinin aşk macerası o andan itibaren sürükleyici bir şekilde devam eder. Dizinin İMDb puanı 7,8

  1. Full House Tayland

Om-em babalarından miras kalan bir evde ablasıyla birlikte yaşamaktadır. Ablasının nişanlısı ile birlikte tefecilere borçlanması sonucunda Om-em tatildeyken ev satılır. Tatil dönüşü bir şeylerin ters gittiğini anlayan Om-Em ile evin yeni sahibi Mike arasında gelişen olaylar dizinin konusunu oluşturuyor. Dizinin İMDb puanı 8,0

3.Emergency Man and Woman

Chang-Min ailesi doktorlarla dolu bir tıp fakültesi öğrencisi, Jin Hee ise bir diyetisyendir. Chang Min ailesi karşı çıkmasına rağmen diyetisyen kızla evlenir. Fakat mutlu bir yaşama sahip değillerdir. Bir süre sonra boşanan çift aynı hastanenin acil servisinde çalışmaya başladıklarında aşkın gerçek değerini öğreneceklerdir. Türk dizi izleyicisi tarafından büyük beğeniyle izlenen dizinin İMDb puanı 8,0

  1. Princess Hours

Hasta olan ve hastalık sebebiyle öleceğini düşünen Kral veliaht Prens Shin’i evlendirmek için eş aramaya başlar. Balerin olan Hyorin’e evlenme teklifi etse de Balerin olma hayallerine sahip olan genç kız bu teklifi reddeder.  Bunun üzerine Chae-Kyong’la evlenen veliaht prens saray yaşamına ayak uyduramaz. Diğer kral adayının da İngiltere’den dönmesiyle sarayda işler karmaşık bir hal alır. Dizinin İMDb puanı 8,1

İzlenen Kore Dizileri

Uzak doğunun gizemini ve tarihini izleyiciye en iyi şekilde aktaran Kore dizileri, Türk dizi izleyicisi tarafından büyük beğeni görüyor. En fazla izlenen Kore dizleri arasından seçtiğimiz örnekler, Yüksek İMDb puanlarını hak ediyor.

  1. The Phantom Thief

İnternet üzerinden en fazla izlenen Kore dizileri arasında yer alan Phantom Thief, Kore tarihini en kapsamlı şekilde anlatan diziler arasında ilk sırada yer alıyor. Zenginlerden alıp yoksullara dağıtan usta bir hırsızın maceralarının anlatıldığı dizide yakışıklı Ryung etrafında dönen olaylar anlatılıyor.

  1. Hello Monster

Polisiye ve macera sever dizi izleyicilerinin severek izlediği mini dizi 2015 yılında yayınlanmasına rağmen hala en çok izlenen diziler arasında yer alıyor. 16 bölümden oluşan mini dizide bir dedektif ile suç profil uzmanı arasında yaşanan aşk ilişkisi anlatılıyor.

3.Faith

Ortaçağda geçen dizide dönemin şartlarıyla tıbbi çalışmalar sürdüren bir doktorun yaşadıkları mükemmel bir kurgu ve oyunculukla ekrana yansıtılıyor. Lee Min-ho, Kim Hee-sun ve Lee Joong’un buluştuğu dizide, olağanüstü şekilde işlenmiş tarihsel bir hikâyeye tanık olacaksınız.

  1. Playful Kiss

Romantizm ve eğlenceden hoşlananların bir solukta izleyebileceği dizide, beceriksiz bir öğrencinin mükemmeliyetçi birine âşık olmasıyla gelişen olaylar konu ediliyor. Dünyanın birçok ülkesinde genç kuşağın severek izlediği Kore dizisi, kendi kulvarında en fazla izlenen dizler arasında ilk sıralarda yer alıyor.

İMDB Puanı Yüksek Kore Dizileri

Gerek ilgi çekici tarihi yapısı gerekse mistik ögelerin öne çıktığı Kore dizileri, Türk seyirciler tarafından büyük ilgi görüyor. En yüksek İMDb puanlarına sahip diziler arasından seçtiklerimiz mutlaka izlenmesi gereken diziler olarak not edilmelidir.

  1. Strong Woman

İMDb puanı 8,3 olan dizide süper güçlere sahip olan Bong-Soon kendisinin başkahraman olduğu bir bilgisayar oyunu yaratmanın hayalini kurmaktadır. Bir gün bindiği otobüste bir serseri grubunun saldırısını ailesinden kalıtsal olarak geçen süper yetenekleriyle savuşturur. Olayın videosu bilgisayar oyun yapımcı Min-Yunk ‘un dikkatini çeker ve dizideki olaylar bu şekilde gelişir.

  1. Weightlifting Fairy

İMDb puanı 8,6 olan dizi 2017 yılında gösterime giren ve en fazla izlenen Kore dizileri arasında yer almıştır. Biri üniversite halter takımında diğeri ise yüzme takımında bulunan iki gencin aşkını anlatan Romantizm türündeki dizi okul konulu Kore dizileri arasına en popüler olanlardan biri. Sevimli tavırlarıyla izleyiciyi çeken Kim Bok-Joo ile yakışıklı Jung Joon-Hyung arasındaki aşk izlenmeye değer.

  1. Signal

İMDb puanı 8,8 olan dizide suçlu profili çıkarmakta uzman bir komiserin etrafında gelişen olaylar anlatılıyor. Geçmiş yıllarda arkadaşının kaçırılıp öldürülmesinden beri teşkilatta yer alan polislere karşı güvensizlik besleyen komiser Hae-Young ünlülere şantaj yapma iddiasıyla tutuklandığında arkadaşının ölümüyle ilgili sır perdesi aydınlanmaya başlar. Polisiye-Suç temalı dizi en fazla izlenen Kore dizileri arasında yer alıyor.

  1. Moon Lovers

İMDb puanı 8,8 olan dizide Goryea hanedanı dönemine ışınlanarak Hae Soo adındaki bir kadının bedeninde yaşamaya başlayan 25 yaşındaki bir kadının yaşadığı maceralar anlatılıyor. Saraydaki prenslerden Wang-Wook isimli prensle aşk yaşarken sonradan diğer bir prens Wang –So isimli prensle aralarında yakınlaşma başlar. Hanedan içerisindeki sonu gelmez entrikaların anlatıldığı dizi fantastik Kore dizileri arasında en fazla izlenenler arasında yer alıyor.

Kore Dizileri Fantastik

Fantastik Kore dizileri arasında fantastik türde birçok yapım yer alıyor. Bilim kurgu, hayalet, vampir temalı birçok diziden oluşan listede en fazla izlenen fantastik diziler yer alıyor.

  1. You Who Came From The Stars

Özel birtakım güçlere sahip olarak başka bir gezegenden dünyaya gelen Do Min Joon 400 yaşında olmasına rağmen hala genç ve yakışıklı bir adamdır. Gezegenine dönmek üzere bir yıldız bekleyen Do Min Joon, yıldızın gelmesine çok az bir süre kala âşık olacak ve olaylar ilk bölümden başlayan akıcılıkla sürüp gidecektir.

  1. The Legend Of The Blue Sea

Dizide yüzyıllar öncesinde birbirlerine âşık olan fakat aşklarını mutlu sonla noktalayamayan iki gencin hayatlarının yeniden kesişmesi anlatılıyor. Biri bir denizkızı bir diğeri eski hayatında sevilen bir vali olan oyuncular imkânsız aşkı yeniden yeşertmeye çalışıyor. Fantastik ve duygusallık içeren ögelerle bezenmiş dizi Kore dizi sektörünün en iyi yapımları arasında yer alıyor.

  1. Nine Times Time Travel

Fantastik dizi severlerin ilgiyle izlediği yapımda abisinin ölümü üzerine geriye kalan eşyaları almaya giden bir adamın yaşadığı olaylar anlatılıyor. Abisinden kalan bir tütsü çubuğunu yaktığında 20 yıl geriye giden adam, 30 dakikalığına gittiği zamanda birçok değişiklikler yapar ve bu durum o dönemde büyük karmaşaların çıkmasına yol açar.

  1. Gu Family Book

Mükemmel bir fantastik-dram örneği olan dizide, yarı insan yarı tanrı olarak betimlenen Wol Ryung etrafında gelişen olaylar anlatılıyor. Jiri dağının koruyucusu olan ve yalnız yaşamaktan çok sıkılan WoRyung Seo Hwa’yı görür görmez âşık olacak ve o andan itibaren insan olabilmek için büyük bir istek duyacaktır. Mükemmel müziklerle dolu olan dizide, fantastik temalarla işlemiş bir melodram oldukça akıcı bir şekilde sergilenmiş.