Çarşamba Akşamı Show Tv Delibal Dedi!


Güncelleme: 13 Aralık 2018 : 10:33
0

12 Aralık 2018 tarihinde çok izlenen kanallara bakıldığında TRT1 kanalının en iddialı dizilerinden bir tanesi Diriliş Ertuğrul yayınlandı. Karşısında Kanal D kanalında yeni bölümleri yayınlanmaya başlayan ve bir televizyon klasiği olan Çocuklar Duymasın varken, geçen sezon ATV kanallarında yayınlanmaya başlayan ve çokça tartışılan Osman Sınav imzalı Sen Anlat Karadeniz.

Bu üç dizi arasında zaten başka kanalların dizileri dikiş tutturamadığından yayından kalkıyordu işte yeni dizi karşısına koymaya cesaret edemeyen Fox kanalında bir yarışma programı varken, diğer iki iddialı kanal yani Star TV ve Show TV biri yabancı, biri yerli 2 film yayınladı.

Show TV tarafından yayınlanan filmin adı Delibal. 3 sene önce bugünlerde yani 25 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren film döneminde çokça izlenen ve yapımcılarına hatırı sayılır bir kazanç bırakan bir film. Dün gece güçlü rakipleri karşısında da iyi bir reyting elde etmiş durumda. Bu da filmin hala popüler olduğunu gösteriyor.

Filme Genel Bakış

Gelin önce Delibal hakkında biraz teknik bilgi verelim tabi bilmeyenler ve hala izleyemeyenler için:

Yönetmen: Ali Bilgin
Senaryo: Siyah Kalem                                                                                         Yapımcı: Ay Yapım                                                                                                 Başrol Oyuncuları: Çağatay Ulusoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Hüseyin Avni Danyal, Nazan Kesal, Mustafa Avkıran
Oyuncu direktörü: Sila Yucel
Film müziğinin bestecisi: Sezen Aksu, Ozan Bayrasa

Yeniden İzlerken Yeniden Düşünülenler

Eğer evinizde 2 genç kızınız varsa ve bir Çağatay Ulusoy fanı ise zaten bu filmi ilk vizyona girdiği zaman izleme şansınız olmuştur. Bu ikinci hatta üçüncü izleyişiniz ise bu sefer yanınızda çocuklarınız yoksa filme daha önceden bakmadığınız yerlerden bakma şansı da yakalayabilirsiniz.

Delibal ana akım Türk sineması içinde klasik sonu belli sabun romantik komedilerin çok daha dışında olan bir yapıt. Yani izlerken kendinizin aptal yerine konulduğunu düşünmüyorsunuz ki bu oldukça iyi bir şey. Senarist zaten alanında özel bir adam. Birçok önemli dizide hep aynı imza var.

Filmi televizyondan izlemek de ayrı bir keyif. Klasik bir sonla bitmemesi, dönemin popüler oyuncularına Mustafa Avkıran, Hüseyin Avni Danyal, Nazan Kesal gibi usta oyuncuların eşlik etmesi filmi dengeliyor. Bir aile filmi ki birçok ailenin çocukları üzerinde benzer düşleri olduğu düşünüldüğünde filmin ana çıkış noktası da oldukça iyi.

Sonuç olarak Show TV dün gece dengeleri alt üst etti ve doğru bir karar verdi ki bunu da sonuçlardan gördük zaten.