3’te 3 Tarih Programı Hocasi Prof. Dr. Tufan Gündüz Kimdir? Asıl Görevi Nedir


Güncelleme: 27 Eylül 2018 : 10:27
0

3te 3 tarih isminde TRT 1’in yepyeni bir yarışma programı daha ekranlarda yerini almak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bu sezon TRT1 birçok başarılı dizisinin yanında yarışma programı ile de ilgi odağı olmayı başardı. 3’te 3 Tarih Programı sunucusu ve Danışman hocası kim daha önce nerelerde okumuş hangi programlara katılmıştir?

3’te 3 Tarih Programı yarışmasında sadece tarih konu edilecek ve tarihte bilgisi yüksek olan yarışmacılar bu yarışmada kendini gösterecek. Tabii yarışma sadece rakibini alt etmekle kalmayacak yarışmada bir de büyük ödül verilecektir.

3’te 3 Tarih Programı yarışması daha önce Altın Petek isimli yarışmayı sunan R yapımı üstlenmesi ile TRT 1 ekranlarında salı akşamları izleyici karşısında olacak. 3’te 3 Tarih Programı sunucusu uzun süredir Diriliş Ertuğrul dizisinde boy göstermiş, ve büyük bir kitle tarafından tanınan Engin Altan Düzyatan olmuştur. Peki 3’te 3 Tarih Programı tarih hocası Profesör Doktor Tufan Gündüz kimdir Hangi üniversitelerde okumuştur. Şu anda hangi üniversitede çalışmaktadır?

Profesör Dr Tufan gündüz 1964 yılında dünyaya gelmiştir.Lisans eğitimini 1987 yılında Gazi Üniversitesi tarih öğretmenliği bölümünde tamamlamıştır. Tufan gündüz yüksek lisansını ve doktorasını 96 yılında yine aynı Üniversitede yapmıştır. 1988 yılında okutman, 2006 yılında Doçent ,2011 yılında ise Profesör olarak öğrencilerinin başındadır. Şu anda ise Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Farsça ve İngilizce bilen yetenekli tarihçi birçok kitap yazarak geniş bir kitleye hitap etmektedir. Şu anda 54 yaşında olan Profesör Dr Tufan Gündüz daha önce de birçok kez tarih konularının konuşuldu programlara konuk olmuş ve izleyicilerin aklındaki ssoru işaretlerini gidermiştir

Şimdi ise 3’te 3 Tarih Programında  tarih bilgilerine başvurulacak ve Engin Altan Düzyatan ile birlikte büyük ödülü 1 000 000 TL olan yarışmada izleyicilerle bulusaçak? Konu ile ilgili öğrenmek istediklerinizi yorum kısmından bizlere ulaştırabilirsiniz.