Zalim İstanbul Nedim Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Dizilerde Rol Aldı?


Güncelleme: 5 Mayıs 2019 : 15:32
0

Kanal D ekranlarında yayınlanan Zalim İstanbul dizisi ile dikkatleri üzerine toplayan genç oyuncu kimdir?

Pazartesi akşamları Kanal D ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve oldukça dikkat çeken Zalim İstanbul dizisinde Nedim karakterini canlandıran oyuncu kim?

Rolü İle Dikkatleri Üzerine Çekiyor

Zalim İstanbul dizisinde canlandırdığı Nedim karakteriyle bir anda dikkatleri çeken oyuncunun adı Berker Güven. Güven, sosyal medya üzerinden de oldukça konuşulan dizinin en çok parlayan karakterlerinden biri olan Nedim’i canlandırıyor.

Berker Güven Kaç Yaşında? Berker Güven evli mi? Berker Güven kız arkadaşı kim? Berker Güven boyu kaç? Berker Güven burcu ne?

Daha önce Vatanım Sensin dizisinde canlandırdığı Aleksi karakteriyle tanınan Berker Güven şimdilerde Zalim İstanbul dizisi ile gündemde.

Dizide felçli bir karakteri canlandıran Berker Güven oldukça zor bir rolün altından kalkmayı başarıyor. Güven geçirdiği felç sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kalan bir genci canlandırdığı Nedim karakteri ile başarılı bir performans ortaya koyuyor.

Berker Güven Kimdir?

Berker Güven 7 Eylül 1994 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Başak burcu olan yakışıklı oyuncu 1,80 boyunda ve 77 kilo. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü’nden mezun olarak eğitim hayatını tamamladı.

Ödüllü Oyuncu

Bir Tiyatro’da sahnelenen “Yen” adlı oyunda yardımcı erkek oyuncu rolünde yer alan Berker Güven, bu rolü ile ödül almıştır. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yen adlı tiyatro oyunundaki performansıyla Üstün Akmen Genç Oyuncu Ödülü’nü almıştır.

Sinema perdesinde ilk göründüğü iş 2017 yılı yapımı olan Babam filmi oldu. Güven filmde Arif karakterine hayat verdi. Berker Güven bu filmdeki rolüyle 2017 yılı Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro oyuncuları ödülünde Jüri tarafından gelecek vaad eden genç oyuncu ödülüne layık görüldü.

Vatanım Sensin’le Tanındı

Daha sonra yine aynı yıl Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak’ın baş rollerini paylaştığı Kanal D dizisi Vatanım Sensin’de Aleksi karakterini canlandırdı. Bu rol ile geniş kitlelerce tanındı.

Berker Güven şu sıralar başrollerinde Fikret Kuşkan, Deniz Uğur, Mine Tugay, Ozan Dolunay ve Ceren Yılmaz gibi isimlerin yer aldığı Zalim İstanbul dizisinde Nedim karakterine hayat vermektedir.