Yemekteyiz 8 Haziran Cuma Haftanın Birincisi Kim Oldu?


Güncelleme: 8 Haziran 2018 : 14:48
0

Hande Altay, Tansu Taşkın, Ebru Akgün, Meleha Namlı ve Mustafa Özer isimli yarışmacıların yarıştığı Yemekteyiz’de büyük gün geldi. 8 haziran Cuma günü haftanın birincisi belli olacak. İşte sizler için haftanın özeti ve Cuma günü büyük finalin kazananı.

Haftanın ilk gün yarışmacısı Hande Altay’dı. Otomobil Satış Danışmanı olan Hande Hanım gününde mercimek çorbası, kızarmış muska mantısı, gavurdağı salatası, püreli et sote, pirinç pilavı ve güllaç yaptı. Hande Hanım 4 Haziran pazartesi günü yarıştı ve toplamda 19 puan aldı. Puanları ise şu şekilde gerçekleşti; Meleha 2, Mustafa 5, Ebru 4 ve Tansu 8 puan verdi.

Tansu ise haftanın 2. günü yarıştı. 5 haziran salı günü yarışmacıları evlerinde konuk eden Tansu’nun menüsünde; Mercimek çorbası, patates kızartması, çoban salatası, köfte, pirinç pilavı ve krem şanti eşliğinde meyve salatası vardı. Tansu Bey annesinin yaptığı salatayı sofraya getirerek büyük bir yanlışa imza attı. Tüm yarışmacılardan tepki alan Tansu için “anneniz gelipte yarışsaydı” tarzında sözler söylendi. Tansu yaptığı büyük hata sonucu her yarışmacıdan 1 puan alarak gününü 4 puanla tamamladı.

3. gün yarışan Ebru Akgün ev hanımı olarak yaşamını sürdürmekte. Ebru Hanım’ın menüsünde Kremalı sebze çorbası, mozaretla peynirli patlıcan pene, buğu kebabı, arpa şehriyeli pirinç, yunan salatası ve frambuazlı magnolla vardı. Ebru hanım belkide Yemekteyiz’in en iddialı yemeklerini yapan yarışmacılardan birisiydi. Tüm yarışmacılardan toplam 18 puan aldı. Puanları Meleha 3, Tansu 6, Hande 3, Mustafa 6 olacak şekilde aldı.

4. gün yarışmacısı Meleha Hanımdı. Meleha Namlı ev hanımı. Misafirlerine yemekte; yoğurtlu ayran çorbası, kıymalı rulo börek, mevsim salatası, İzmir bonfile sarması, pirinç pilavı ve kadayıf dolması ikram etti. Meleha Hanım 23 puan aldı. Puanlarını Mustafa 5, Ebru 5, Hande 4 ve Tansu’dan ise 9 puan aldı.