Yangaz Ne Demek? Sen Anlat Karadeniz Dizisinin Yangazları Kimdir?


Güncelleme: 21 Kasım 2018 : 22:59
0

Sen Anlat Karadeniz dizisinde Tahir Kaleli ve Mustafa Kaleli’nin kardeşleri Yangazlar diye anılıyor. Hatta dizide çoğunlukla isim kullanmayıp ikisine birden Yangazlar diye hitap ediliyor. Biri Yangaz Murat diğer ise Yangaz Fatih…Yangaz Murat’ı Cem Anıl Kenar, Yangaz Fatih’i ise Furkan Aksoy canlandırıyor. Diziyi izleyenlerin çoğunlukla merak ettiği soru “Yangaz ne demektir?” Haydi hep beraber öğrenelim.

Yangaz ne demektir, ne anlama geliyor? Sadece Karadeniz Bölgesi’nde mi kullanılıyor?

Yangaz kelimesi, TDK’da iyi anlam olarak takılmayı seven, güldürücü şeklinde; kötü anlamda ise düzenci, yalancı şeklinde geçiyor. Evet bu sözcük sadece Karadeniz’de biliniyor. Kökeni ise “yangurmak” ve “yangramak” kelimelerinden geliyor. Bu sözcükler gürültü etmek, çınlamak anlamlarına geliyor. Yani halk ağzı olarak Karadeniz’de kullanılan yangaz kelimesi ilk olarak gürültücü anlamına geliyor. Fakat ikinci anlamları, her türlü numarası olan adam ve pislik işler çeviren olarak geçiyor. Yangaz kelimesinin Sen Anlat Karadeniz dizisinde kullanılan anlamı ise muhtemelen iyi anlamda.

Yangaz Murat yani Cem Anıl Kenar Kimdir?

sen anlat karadeniz yangaz murat

Yangaz Murat yani Murat Kaleli karakterine can veren Cem Anıl Kenar 1990 yılında Ankara’da doğmuştur. Lise eğitimini Dr. Binnaz Ege Lisesi’nde, üniversite eğitimini ise ODTÜ İşletme Bölümünde tamamlamıştır. 2013 ve 2014 yıllarında Binghamton University Business Administrations New York’ta eğitim görmüştür. ODTÜ’de Tenis Kulübü yıldızlar lisanslı sporcusudur. Aynı zamanda ODTÜ’de okuduğu yıllarda eskrim sporu ile de ilgilenmiştir.

2016 yılında Hayat Şarkısı dizisinde Kaya rolünün gençliği karakterini oynayan Cem Anıl Kenar, yine 2016 yılında Kehribar dizisinde Kaan karakterini canlandırmıştır. 2016 yılında Damat Koğuşu isimli filmde de yer alan oyuncu 2017 yılında Müfettiş isimli tiyatro oyununda oynamıştır. Şimdilerde ise ekranlarımıza Atv kanalında yayınlanan Sen Anlat Karadeniz isimli dizide Murat Kaleli yani Yangaz Murat olarak karşımıza çıkıyor.

Yangaz Fatih yani Furkan Aksoy Kimdir?

sen anlat karadeniz yangaz fatih

Yangaz Fatih yani Fatih Kaleli karakterini canlandıran Furkan Aksoy, ilk kamera deneyimini Sen Anlat Karadeniz dizisi ile yaşamıştır. Baba tarafı Adıyamanlıdır. İstanbul’da yaşayan oyuncu, Kültür Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Ekranların yeni yüzü olan ve çok sevilen oyuncu, daha ilk bölümlerden kendini sevdirmeyi başarmıştır. Furkan Aksoy‘un en büyük ilgisi ise futboldur.