Türkiye Kupası Akhisar-Galatasaray Maçı Hangi Kanalda? Saat Kaçta?


Güncelleme: 14 Mayıs 2019 : 18:50
0

Ziraat Türkiye Kupası’nda final heyecanı yaşanıyor. 15 Mayıs Çarşamba günü Türkiye Kupası’nı kazanan takım belli olacak.

Ziraat Türkiye Kupası Final Maçı 15 Mayıs Çarşamba günü hangi kanalda yayınlanacak? Saat kaçta başlayacak?

İki takımın da Türkiye Kupası’nı müzelerine götürmek için kıyasıya bir mücadele içine gireceği yarışta büyük heyecan yaşanıyor.

Ligde şampiyonluk yarışında en büyük rakibi Başakşehir ile bu haftasonu karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ile küme düşmesi kesinleşen rakibi Akhisarspor Ziraat Türkiye Kupası Finali’nde karşı karşıya gelecek.

Maçın Hakemi Kim?

15 Mayıs Çarşamba günü saat 20.45’te başlayacak ve atv ekranlarında yayınlanacak olan Akhisarspor – Galatasaray maçının hakemi ise Suat Arslanboğa.

Küme düşmesi kesinleşen Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı evine götürerek şansını Avrupa Kupaları’nda denemek istiyor.

Galatasaray ise iki kulvarda da başarı elde ederek hem Ziraat Türkiye Kupası’nı hem de lig şampiyonluğunu elde etme peşinde.

Final Maçı Nerede Oynanacak?

Ziraat Türkiye Kupası final maçı olan Akhisarspor ve Galatasaray karşılaşması 15 Mayıs Çarşamba günü Sivas’ta Yeni 4 Eylül Stadı’nda oynanacak. 15 Mayıs Çarşamba günü saat 20:45’te başlayacak olan maç ATV tarafından canlı olarak verilecek.

Kupayı En Fazla Kazanan Takım Kim?

Galatasaray, Türkiye Kupası’nda 23. kez finalde mücadele edecek. Kupayı 17 kez ile en fazla müzesine götüren takım olan sarı-kırmızılılar, daha önce 22 kez finalde mücadele etti. Galatasaray, bu maçların sadece 5’ini kaybetti.

Fatih Terim Rekor İçin Sahada

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kariyerindeki 3. Türkiye Kupası’nı kazanarak bu kulvarda en çok şampiyonluk yaşayan teknik adamlar arasına girmek istiyor. Süper Lig’de 7 kez ile en fazla şampiyonluk yaşayan teknik adam unvanını taşıyan Terim, Akhisarspor’u mağlup etmeleri durumunda 3. kez Türkiye Kupası’nı kaldıracak.

Kupada 1999 ve 2000’de iki kez mutlu sona ulaşan Terim, bu organizasyonda en fazla şampiyonluk yaşayan teknik direktörler Ahmet Suat Özyazıcı, Gündüz Kılıç ve Aykut Kocaman’ın rekoruna ortak olmak için mücadele edecek.

Bakalım Ziraat Türkiye Kupası final maçında Galatasaray mı yoksa Akhisarspor mu galip gelerek Türkiye Kupası’nı müzesine götürmeyi başaracak? Bu sorunun cevabı 15 Mayıs Çarşamba günü atv’de yanıt bulacak.