Vatanım Sensin Vecihi Hürkuş Kimdir? Gerçek Tarihte Vecihi Hürkuş Detayları


Güncelleme: 22 Mart 2018 : 14:17
0

Vatanım Sensin kadrosuna sürpriz bir isim dahil oldu. Ahmet Rıfat Şungar Vecihi Hürkuş karakterine hayat vermek üzere Vatanım Sensin kadrosuna dahil oldu. Uzun süredir ekranlarda yer almayan genç oyuncu tarihin önemli isimlerinden birine hayat verecek. Vatanım Sensin Vecihi Hürkuş kimdir? Gerçek tarihte Vecihi Hürkuş detayları…

Ahmet Rıfat Şungar, Kanal D’nin reytingleri alt üst eden dizisi Vatanım Sensin dizisinde boy gösterecek. Vecihi Hürkuş henüz 16 yaşında gönüllü olarak Balkan Savaşına katılmış vatansever, dahi denecek kadar zeki ve gözü pek bir neferdir. Pilot olarak ilk uçuşunu 20 yaşında gerçekleştirmişti. Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş karakterine hayat veren Ahmet Rıfat Şungar kimdir?

Ahmet Rıfat Şungar; 9 mayıs 1983 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Kariyerine oyuncu olarak devam etmektedir. Aslında lise eğitiminin ardından üniversitelerin ekonomi bölümünde eğitim almak istemiş fakat sınavları kazanamamıştır. İstediği bölümü kazanamayınca arkadaşlarının ve çevresinin etkisiyle konservatuvar sınavlarına hazırlanmış ve başarılı olmuştur.

İstanbul Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olduktan sonra ilk dizi oyunculuğu deneyimini Kaybolan Yıllar  dizisiyle yaşamıştır. Bu dizinin ardından ekranların kapısı kendisine açılmaya başlamış ve ilk sinema filmi Janjan’ın kadrosunda yer almıştır. 2008 yılına geldiğimizde Hatırla Sevgili dizisinin 2. sezonunda kısa bir rol almıştır.

Ahmet Rıfat Şungar için kariyerinin dönüm noktası diyebileceğimiz proje Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmen koltuğunda yer aldığı Fransa-İtalya- Türkiye ortak yapımı olan Üç Maymun isimli sinema filmi olmuştur. Yavuz Bingöl ve  Hatice Arslan ile başrol paylaştığı Üç Maymun sinema filmiyle Avrupa’nın pek çok ülkesinde tanınan bir isim oldu. Üç Maymun 2009 yılında Oscar Adayı olarak Türkiye’den yarışmaya yarışmaya gönderilmiştir. Burada dereceye giremese de 6 dalda yeşilçam ödülü, 4 dalda Siyad ödülü almaya layık görülmüştür.

Yine 2009 yılında Beş Şehir isimli sinema filminde başarılı bir oyunculuk sergilemiştir. Aynı yıl ekranların sevilen dizisi ES ES’te Erdal Beşikçioğlu ile birlikte rol almıştır. 2013 yılında Hande Altaylı’ya ait Kahperengi adlı romandan senaryolaştırılan Merhamet isimli dizide boy göstermiştir. Zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve sevilen dizide İbrahim Çelikkol, Özgü Namal, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Allen gibi başarılı isimlerle birlikte çalışma fırsatı yakalamıştır. Günümüzde Vatanım Sensin Vecihi Hürkuş rolüyle izleyici karşısına çıkıyor.

Sporun her dalıyla yakından ilgilenen  Ahmet Rıfat Şungar sık sık Basketbol, yüzme ve kaya sporlarıyla vaktini değerlendiriyor.

Gerçek tarihte Vecihi Hürkuş kim? 1896 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Tophane Güzel Sanatlar lisesinde eğitim almıştır. Henüz 16 yaşındayken gönüllü olarak Balkan harbine katılmıştır. 1. Dünya Savaşında Bağdat Cephesinde uçak mühendisi olarak görev aldı. 1917 yılında Kafkas Cephesinde Rus düşman uçağını düşürmeyi başarmış ve düşman uçağı düşüren ilk pilot unvanını almıştır. Pilot olarak ilk başarılı uçuş denemesini 20 yaşında gerçekleştirmiştir.

Vatanım Sensin dizisinde deli denecek kadar zeki ve uçarı fikirleriyle diziye renk katmaya hazırlanan Vecihi Hürkuş, Yakup ile birlikte eğlenceli sahneleri izleyiciyle buluşturacak. Vatanım Sensin Vecihi kim gerçek tarihte Vecihi Hürkuş kim sorularını sizler için yanıtladık. Konuyla ilgili eklemek istediklerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.