Vatanım Sensin Yüzbaşı Yakup Ölecek Mi? Diziden Ne Zaman Çıkacak? 2018


Güncelleme: 6 Mayıs 2018 : 02:51
0

Vatanım Sensin 54. bölüm final sahnesinde Yüzbaşı Yakup’un Kuvayi Milliye üyesi olduğu ortaya çıkmış ve tutuklanmıştı. Yüzbaşı Yakup’un akıbeti ne olacak diye merak ederken fragmanın yayınlanmasıyla bu merakımız daha da arttı. Vatanım Sensin dizisinde hem Cevdet’in büyük yardımcısı hem de Yıldız’ın eşi Yüzbaşı Yakup daha önce de bir çok defa ölümle burun buruna geldi fakat kurtulmayı başardı. Bu sefer durum çok farklı Yakup bileklerinin keserek kendini ölüme terk ediyor. Vatanım Sensin Yüzbaşı Yakup ölecek mi? Diziden ne zaman çıkacak? 

Vatanım Sensin 55. bölüm fragmanı yayınlandığı andan itibaren izleyenlerin tüylerini diken diken eden işkence sahneleri diziye damga vuruyor. Kuvayi Milliye mensubu olduğu ortaya çıkan Yakup Yüzbaşı itirafçı olması için  uzun süre işkence gördü. Fakat ağzından vatanını satacak tek bir kelime çıkmadı. Çektiği tüm eziyetlere rağmen sessizliğini korudu. Özellikle eşi Yıldız’la yaptığı veda konuşması herkesin kalbine dokundu.

Yakup’un başına gelenlere anbean tanık olan Cevdet ise büyük bir üzüntü içerisindedir. Aldığı kararlar ve attığı hamleler merak uyandırdı. Fragmanın son saniyelerinde bileklerini kestiği görülen Yakup Kanlar içinde kıvranırken Yakup ölecek mi? Yoksa kurtulacak mı soruları yanıt aradı.

Dizinin finaline adım adım yaklaşırken Fillippos Cevdet’in gerçek kimliğini öğrenecek mi? Cevdet son anda Yakup’u kurtarmayı başaracak mı? Cevdet Yakup’un kimliğinin ortaya çıktığını Ankara’ya bildirir. Cevdet’e o çok zor ama gerçekleştirmek zorunda olduğu görev verilir. Cevdet, bu zor görevi gerçekleştirirken damadı ve can yoldaşı Yakup’a uygun olan imkanda bir açık kapı bırakır.

Yakup’un son anda Cevdet tarafından kurtulacağını söyleyebiliriz. Yakup ölmeyecektir.

Vatanım Sensin Yüzbaşı Yakup karakterine hayat veren Fatih Artman kim?1988 doğumlu yetenekli oyuncu Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünden mezun olmuştur. Özellikle Behzat Ç dizisinde gönüllere taht kuran Fatih Artman Aslen Boşnak kökenlidir. Fakat yıllar önce ailesinin göç etmesiyle Ankara’da dünyaya gelmiştir.

Vatanım Sensin dizisinde Yüzbaşı Yakup rolüyle izlediğimiz oyuncu bu yaz Beyaz Perdede büyük ilgi gören  Aile Arasında filminde yer almıştır. Kadrosunda Ozan Açıktan’ın oturduğu, Engin Günaydın, Demet Evgar, Gülse Birsel, Devrim Yakut, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Derya Karadaş, Şevket Çoruh, Su Kutlu, Deniz Hamzaoğlu, Ayta Sözeri, Devin Özgür Çınar, Ünal Yeter ve Arif Erkin gibi isimlerle birlikte oynamıştır.