Ufak Tefek Cinayetler’e Ceza Geldi! Yayından Mı Kaldırılacak?


Güncelleme: 25 Ocak 2018 : 10:33
0

2017-2018 sezonunun en çok konuşulan dizilerinden Ufak Tefek Cinayetler RTÜK engeliyle karşı karşıya! Dizinin 12. bölümünde yaşanan tıraş sahnesi “yasak aşkı” özendirdiği gerekesiyle RTÜK tarafından yüklü bir para cezasına çaptırıldı. Benzer sahneler yayınlanmaya devam ederse dizinin yayından kaldırılması söz konusu olabilir. İşte Detaylar…


Ufak Tefek Cinayetler Katil Kim? Yorum Fan Tahmin Sayfası


Radyo Televizyon Üst Kuruluna yapılan şikayetler üzerine, Türk aile yapısını tehdit eden sahnelere yer verdiği gerekçesiyle diziye uyarıcı nitelikte para cezası verildi. Şikayetlerin devam etmesi durumunda dizinin yayından kaldırılacağı ise özellikle vurgulandı.

Dizinin ilk bölümünden itibaren evli olan Serhan ve Oya’nın yakınlaşması bu durumun izleyenlere normal gibi aktarılması ve sempatik gösterilmesi, evlilik dışı ilişkiyi özendirdiği gerekçesiyle izleyenlerin tepkisine neden oldu. Dizide benzer sahneler devam ederse kısa sürede yayının durdurulması kararı alınabilir dendi.

Serhan ve Oya’nın ilişkisini uygunsuz bulan kesim ve bu tarz ilişkilerin hayatın içinden olduğunu düşünen kesim arasında sosyal medyada çıkan tartışmalar ise devam ediyor. Şimdilik dizinin yayından kaldırılması söz konusu değil fakat RTÜK son zamanlarda Türk aile yapısını tehdit eden benzeri programları yayından kaldırma konusunda oldukça hassas. Ancak tüm bu haberlerin asılsız olduğu ortaya çıktı. Sahne bir sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya Ay Yapım’dan tepki geldi ve kesinlikle yalan olduğu bildirildi. Ay Yapım konu ile ilgili hukuki sürecin başlatılacağını da vurguladı.

Diğer taraftan haberler yalan da olsa dizinin ana temasını oluşturan Serhan ve Oya’nın ilişkisi nasıl devam edeceği merak konusu? Bu tarz haberler bazen de kanal ve yapım şirketi tarafından kasıtlı bir şekilde çıkarıldığını ve dizinin reklamına katkı yapması için planlandığını da unutmamak lazım. Şuan için kanal ve yapım şirketinin açıklamalarını baz alalım. Haberler kesinlikle yalan-mış…

Sizce Ufak Tefek Cinayetler dizisinde senaryo değişikliğine gidilmeli mi? Siz, Serhan ve Oya’nın yakınlaşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Dizi yayından kaldırılmalı mı? Düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.