Ufak Tefek Cinayetler Dizisinde Final Gecesi


Güncelleme: 11 Aralık 2018 : 10:57
0

Ülkemizin ilk özel kanalı olan ve kurulduğu günden bugüne kadar dönem dönem el değiştirmiş olmakla beraber zirvede kalmayı hep bir biçimiyle başaran Startv aynı zamanda Türk televizyon tarihinde son derece önemli dizilere imza atmış bir kanal.

Nitekim kanalın geçen sezon salı akşamları yayına koyduğu Ufak Tefek Cinayetler dizisidir. Ki karşısında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kadın gibi çok başarılı işler olmasına rağmen yapımın dizi tarihinde çıtayı yükselten en önemli çalışmalarından bir tanesi idi. Kurgusu ve muhteşem oyunculuklar, teknik, ışık derken dizi alanında adeta başka bir kulvar açmıştı.

İnsanlar bu kadar kötü ama bu kadar zeki olabilir mi dedirten bir dizi idi. İlk yıl sonuna kadar dizi fena gitmedi ama sonlara doğru diziden yavaş yavaş bir düşme başladı ama yine de ikinci sezon kararı alındı.

Neden Ara Dönemde Finale Gidildi?

Konusunu kısaca anımsamak gerekir ise Ufak Tefek Cinayetler dizisi liseden yakın 4 arkadaşın geçmişte Oya isimli karaktere attıkları iftira ile başladı. Aradan yıllar geçtikten sonra kadın doğum uzmanı olan Oya’nın arkadaşlarının yaşadığı Sarmaşık sitesine gelmesi ile olaylar başladı. Dönem dönem feedback ile anlatılan ama bunun yanında dizinin ilk bölümünde görülen cinayette ölen kişinin kim olduğunu bilemedik. Dahası katilin kim olduğunu çözmeye çalışan, enerjisi hiç düşmeyen temposu yüksek olan bir yapımdı. Asla heyecan kesilmedi. Dur durak demedi.

Ta ki 4 kadından birinin ölmesi beklenir iken dizinin ters köşe yapması belki de reytinglerin düşmesindeki ilk neden idi.

Ama yine de bu sezon diziye Sadık Murat Kolhan karakteri ile Fi dizisinde izleyicilerin kalbinde taht kuran Osman Sonant . Bir diğeri ise Ushan Çakır gibi başarılı oyuncuların katılması ilk başlarda reytingleri iyi yönde etkiledi.

Lakin Merve karakterine hayat veren Aslıhan Gürbüz’ün geçirdiği sağlık problemi ile diziye ara vermesi sorun oldu.Arzu karakterine hayat veren Tülin Özen’in de diziden ayrılması diziyi son derece olumsuz yönde etkiledi. Bu arada senaryoda da ciddi karmaşalar yaşanınca final kaçınılmaz oldu.

Şimdi ne olacak sorusunun yanıtını dizinin yayınlandığı kanalda 2 düğün bir cinayet olarak ifade edilmiş.

Bakalım ölecek kişi kim, ki evlenecek olanlar belli ve tüm bunların yanında dizi finalde kendisini toparlayabilecek mi izleyip göreceğiz.