Taraf Seçmekte Zorlanacağınız Aşk Üçgeni ile En İyi 11 Kore Dizisi


Güncelleme: 9 Aralık 2018 : 00:39
0

Kore dizileri aşk üçgeni üzerine senaryolarını hazırlamaktadır. Aşk üçgeni durumu yaşandığında genelde “esas oğlan” olarak adlandırılan karakter ile kadın baş karakterin birlikte olması istenir. Bazı dizilerde “ikinci oğlan” durumu zorlaştırıyor ve izleyicilerin duygularının karışmasına yol açıyor. Kore dizi aşk üçgenlerinin arasından izleyicilerin esas oğlan ile ikinci oğlan arasında seçim yapmakta en çok zorlayanları derledik. Aşk Konulu Kore Dizileri, En Çok İzlenen Kore Aşk Dizileri

En Çok İzlenen Kore Aşk Dizileri Listesi

1. Reply 1998 – Choi Taek, Jungpal ve Sung Deok Sun

Reply serisinin üçüncü filmi olan Reply 1988’de de serinin diğer yapımları gibi bir aşk üçgeni mevcuttu. Bu aşk üçgeninin baş karakterleri Choi Taek, Junpal ve Deok Sun’du. Bu karakterleri Ryu Jun Yeol (Junpal), Girl’s Day grubundan Hyeri (Deok Sun) ve Bir Tutam aşk dizisinden tanıdığımız Park Bo Gum (Choi Taek) oynuyordu. Baş erkek karakter Choi Taek olsa da Junpal izleyenler tarafından o kadar çok beğenilmişti ki bu iki erkek arasında kararsız kalınmıştı.

2. Fated to Love You – Lee Gun, Kim Mi Young ve Daniel

Lee Gun (Jang Hyuk) ile Kim Mi Young (Jang Nara) beklenmeyen bir hamilelik sonucunda evlenirler. Fakat evlilikleri bir süre sonra mutsuz bir hal alır ve yanlarındaki kahve dükkanın sahibi Daniel (Choi Jin Hyuk), Kim Mi Young’a aşık olur.

3. My Girl – Sol Gong Chan, Joo Yoo Rin ve Seo Jung Woo

2005 – 2009 arası Kore dizisi izlemeye başlayanların ilk adresi My Girl olmuştur. My Girl ile ilk aşk üçgenine adım atılmıştı. Sol Gong Chan (Lee Dong Wook), Joo Yoo Rin (Lee Dae Hee) ve Seo Jung Woo (Lee Joon Gi – Kanal 7’daki Aşka Yolculuk dizisinden) arasında yaşanan aşk üçgeni bilgisayardan ayrılmamızı engelledi.

4. Boys Over Flowers – Goo Jun Pyo, Geum Jan Di ve Yoon Ji Hoo

2009 yılında yayımlanan ve çoğumuzun ilk izlediği Kore dizilerinden biri olan Bos Over Flowers sayesinde izleyiciler Jun Pyocular ve Ji Hoocular olarak ikiye ayrılmıştı. Dizi TRT ekranlarında Yaban Çiçeği adıyla yayımlandı. Başrollerinde Lee Min Ho, Goo Hye Sun ve Kim Hyung Joon bulunmaktaydı.

5. Jealousy Incarnate – Lee Hwa Shin, Pyo Na Ri, Go Jung Won

2016 yılının en sevilen dizilerinden biriydi. Lee Hwa Shin (Jo Jung Suk), Pyo Na Ri (Gong Hyo Jin) ve Go Jung Won (Go Kyung Pyo) arasında yaşanan garip bir aşk üçgeni vardı. İzleyiciler de aynı Na Ri gibi Hwa Shin ile Jung Won arasında kaldı.

6. She Was Pretty – Kim Hye Jin, Ji Sung Joon ve Kim Shin Hyuk

She Was Pretty dizisi ülkemize Seviyor Sevmiyor olarak uyarlandı ve iyi bir izleyici kitlesini yakaladı. Kim Hye Jin (Hwang Jung Eum – Kanal 7’deki Sil Baştan dizisinden), Ji Sung Joon (Park Seo Joon) ve Kim Shin Hyuk (Siwon) arasında beklenmedik bir şekilde oluşan aşk üçgeni gönlümüzün bir taraftan bir tarafa atılıp durmasını sağladı.

7. Kill Me Heal Me – Cha Do Hyun, Oh Ri Jin ve Shin Se Gi

Aşk üçgeni Kore dizilerinde en ilginç bu şekilde işlenebilirdi. Kill Me Heal Me dizisi Kanal 7’de Sil Baştan ismiyle yayımlanmıştır. Dizideki baş karakterde kişilik bölünmesi bulunmaktadır ve 7 farklı kişiliği vardır. Gerçek kişiliği olan Cha Do Hyun ile en tehlikeli kişiliği olan Shin Se Gi (Ji Sung) aynı kadına yani Oh Ri Jin’e (Hwang Jang Eum) aşık olur. Bu durum içinden çıkılmaz bir hal alır.

8. You’re Beautiful – Hwang Tae Kyung, Go Mi Nam, Kang Shin Woo ve Jeremy

En sevilen Kore dizilerinden biridir. Fakat bu dizide aşk üçgeni değil dörtgeni görmekteyiz. Hwang Tae Kyung (Jang Geun Seok), Kang Shin Woo (Jung Yong Hwa) ve Jeremy (Lee Hong Ki) gruplarına erkek kılığıyla katılan Go Mi Nam’a (Park Shin Hye) aşık olur ve her şey çıkmaza girer.

9. Heirs – Kim Tan, Cha Eun Sang, Choi Young Do

Heirs ile Park Shin Hye’yi bir aşk üçgeninde daha görmekteyiz. Kadrosu ile büyük ilgi çeken dizi yılının en çok izlenen yapımları arasında yer almıştı. Kim Tan (Lee Min Ho), Cha Eun Sang (Park Shin Hye) ve Choi Young Do (Kim Woo Bin) arasındaki aşk üçgeni hem bizi hem de onları ikilemde bıraktı.

10. Strong Woman Do Bong Soon – Do Bong Soon, Ahn Min Hyuk, In Kook Doo

Güçlü bir kadın olan Do Bong Soon (Park Bo Young) kendini Ahn Min Hyuk ( Park Hyung Shik) ve In Kook Do (Ji Soo) ile bir aşk üçgeni içerisinde bulur. Hangisini seçse öbürünü düşünüyor, ki haklı bu durumda.

11. Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo – Wang So, Hae Soo, Wang Wook

Herhalde aşk üçgenleri arasında en ilginçleri arasında yerini sağlaştıran bir yapımdır. Gelecekten gelip Prens Wang So (Lee Joon Gi) ve Prens Wang Wook (Kang Ha Neul) arasında kalan bir garip kız Hae Soo’nun (IU) hikayesinin anlatıldığı dizi Kanal 7 ekranlarında Aşka Yolculuk ismiyle yayımlandı.

Kore Aşk Dizileri 2018, Tahmin edersiniz ki içinde aşk üçgeni olan Kore dizilerinin sayısı oldukça fazladır. Yukarıdaki listede seçimin en zor olduğu dizilerden bazılarını derledik.