SERENAY SARIKAYA HANGİ DİZİYLE EKRANLARA DÖNÜYOR!


Güncelleme: 22 Ocak 2019 : 02:03
0

En son bir internet kanalı olan Puhu tv’de “Duru” karakterini oynayan Serenay Sarıkaya bir süredir ekranlardan uzaktaydı. Ancak, yakında yayın hayatına başlayacak, yeni bir dizide başrol olacağı söyleniyor. İşte detaylar…

ARTVİNLİ DİZİSİNDE BAŞROL OYNAYACAK

Mart ayı gibi, Kanal d ekranlarında yerini alması düşünülen, Artvinli dizisi için Serenay Sarıkaya ile anlaşma sağlandığı iddia ediliyor. Dizinin yapımcılığını, oyuncunun daha öncede Lale Devri projesinde yer aldığı Avşar Film üstleniyor. Fikret Kuşkan ve Ozan Dolunay’ın da dahil olduğunu bildirdiğimiz dizinin kadrosu yeni yeni belli olmaya başlıyor. Şimdi Serenay Sarıkaya kimdir? Daha önce hangi dizilerde rol aldı? Bir bakalım..

SERENAY SARIKAYA KİMDİR?

Genç oyuncu, 1 Temmuz 1991 tarihinde Antalya’da dünyaya gelmiştir. Lise eğitimini Antalya Saime Salih Konca Lisesi’nde tamamlamıştır. Sonrasında, İstanbul Adıgüzel Ataşehir Güzel Sanatlar Lisesi’ne devam ettiği bilinmektedir. 2007 yılında, Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen, “Avrupa Gençler Güzellik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil ederek, dördüncü olmuştur. 2010 yılında “Türkiye Güzellik Yarışması’na” katılıp buradan da ikincilikle geri dönmüştür.

OYUNCULUK SERÜVENİ

İlk oyunculuk deneyimi 2005 yılında, “Şaşkın” adlı sinema filmi olmuş ve bu yapımda küçük bir rolde oynamıştır. 2008 yılına gelindiğinde, arka arkaya Limon Ağacı ve Peri Masalı dizilerinde oynamış, ancak ikisi de uzun ömürlü olmamıştır. Aynı yıl, sinemada gösterilen “Plajda” filminde tesadüf eseri kendini bulduğu söylenmektedir. Gene 2008 yılının kasım ayında, Atv’de yayınlanan ve başrolleri Oktay Kaynarca, Mehmet Akif Alakurt’un paylaştığı Adanalı dizisinde iki sezon boyunca rol almıştır. Bu projede, Oktay Kaynarca’nın canlandırdığı karakterin kızı “Sofia”ya hayat vermiş ve iyi bir çıkış yakalamıştır. 2010 yılına gelindiğinde, yapımcılığını Avşar Film’in üstlendiği “Lale Devri” dizisinde “Yeşim Taşkıran” karakterini iki sezon boyunca başarıyla canlandırmıştır. Lale Devri sayesinde geniş kitlelerce de tanınmıştır. Ancak en büyük başarısını 2013-2015 yılları arasında Star’da yayınlanan Med-Cezir dizisiyle sağlamıştır. Bu dizide, “Mira Beylice” rolünü oynamış ve başrolü de Çağatay Ulusoy’la paylaşmıştır. 2016 yılında sinemada “İkimizin Yerine” filminde, Nejat İşler, Zerrin Tekindor gibi isimlerle oynamıştır. En son, internet dizisi olarak bir romandan uyarlanan “Fİ” dizisinde “Balerin “Duru” karakteriyle gene büyük beğeni toplamıştır.