Sen Anlat Karadeniz’de Reytingler Düşüyor! Gün Mü Değiştirecek?


Güncelleme: 23 Mart 2018 : 20:17
0

Son 6 yılın en iyi çıkış yapan dizisi olarak tarihe geçen Sen Anlat Karadeniz’de yüksek reytingler yerini düşüşe bırakırken dizi gün mü değiştiriyor soruları yöneltilmeye başladı. Dizi hakkında çıkan haberler ister istemez infial yarattı. Şimdi herkesin merak ettiği gün mü değiştiriyor, kaldırıldı mı, hangi günler yayınlanacak sorularına gerekli açıklamaları getiriyoruz. Sen Anlat Karadeniz’de reytingler düşüyor!

Sen Anlat Karadeniz haftalar öncesinde çarşamba akşamları Atv ekranlarında yayın hayatına başladı. Dizinin çarşamba günleri yayınlanacak olması herkes tarafından başlarda yanlış bir karar olarak değerlendirilmiş ve kısa sürede final kararı alacağı yönünde manipüle edici yorumlar yapılmıştı. Fakat dizi yayın hayatına başladığı gün aldığı reyting oranıyla son altı yılın en iyi çıkış yapan dizisi oldu.

4 sezondur çarşamba akşamları zirveyi kimseye kaptırmayan Diriliş Ertuğrul gibi dişli bir rakibe olağanüstü bir fark atarak tüm dengeleri alt üst etti. İlk bölümü ile Total’de 21,38 reyting oranı, 17 Milyon izleyici sayısıyla herkesi şaşkına çevirdi. Ardından gerek sosyal medya gerekse diğer platformlarda en çok konuşulan ve tartışılan konular arasında yerini aldı. Ayrıca 2 aylık kısa bir süre zarfında dizinin youtube kanalı 1.1 milyonluk abone sayısıyla yine bir ilke imza attı. Tt listesinde dünya genelinde en çok konuşulan konu olarak 6. sırada yer alan ilk Türk dizisi oldu.

Dizinin ilk 3 bölümü aynı başarıyla devam etti. Yayınlandığı günden itibaren Total grubunda zirveyi elden bırakmadı fakat reytingleri düşüş göstermeye başladı. AB ve ABC1 gruplarında Diriliş Ertuğrul’u geçmeyi henüz başaramadı. Fakat Total grubunda da belirgin şekilde düşüşe geçen Sen Anlat Karadeniz zirveyi Diriliş Ertuğrul’a kaptırmak üzere. 

Sen Anlat Karadeniz için her şey olması gerektiğinden daha yolunda ve güzel ilerlerken dizinin son bölümlerinde senaryonun tekrara düşmesi ve konunun çekiciliğini kaybetmesi dizinin yapımcılarını ve kanalı tedirgin etmeye başladı. Dizi için gün değişikliği yapılabilir mi konusu üzerinde durulmaya başladı. Sen Anlat Karadeniz’den şimdilik böyle bir manevra beklenmiyor. Fakat sezon finaline kadar çarşamba akşamları yayınlanmaya devam edip ardından 2. sezona farklı bir günde yayın hayatına başlayabilir. Daha zayıf halkaların olduğu bir gün kendi başarısını daha da taçlandırabilir.

Profesyonel yayıncılık anlayışına göre bir dizi gider bir dizi gelir. Diziler kanal değiştirebilir gün değiştirebilir fakat dengeleri oturtması zaman alabilir. Bu yüzden Sen Anlat Karadeniz için gün değişikliği daha uzun süre düşünülmüyor. Umarız zirve sarhoşluğuna kapılıp dizinin konusunun ve ana temasının dışına çıkılmaz. Derin manada bakıldığında Nefes nereye kadar kaçabilir? Vedat nereye kadar kovalayabilir? Yada Tahir Nefes’i nereye kadar koruyabilir? Sen Anlat Karadeniz senaryosu kısa sürede tıkanmaya oldukça müsait bir konuya sahip. Umarız bizim düşündüğümüz gibi olmaz ve etkileyici senaryosuyla yayın hayatına uzun süre devam eder.

Sen Anlat Karadeniz aynı yayın gününde aynı yayın saatinde Atv ekranlarında yayınlanmaya devam edecek.


Sen Anlat Karadeniz 2. Sezon Yeni Gelen Oyuncular. 2018-2019 Yeni Sezon Oyuncuları


Sen Anlat Karadeniz neden gün değiştirdi? Sen Anlat Karadeniz Reytingleri neden düştü?