O Ses Türkiye’den İnna Geçti


Güncelleme: 17 Aralık 2018 : 09:16
0

Gerek dünyada gerek Ülkemizde en çok izlenen yarışma programlarının başında yayınlandığı sezonlar açısından bakıldığından hiç şüphe yok ki O Ses Türkiye müzik yarışması ilk sıralarda geliyor. TV8 kanalını satın aldıktan sonra yapmakta olduğu diğer yarışma programları gibi bu yarışma programını da televizyon dünyasının dahi çocuğu olarak kabul edilen Acun Ilıcalı kendi kanalına taşımış durumda.

Tamı tamına 8 sezondur devam eden bir yapım var karşımızda. Yeni sezon olarak adlandırılan Eylül ayının sonlarında başlayan yarışma Survivor başlayana kadar devam ediyor. Yine izleyenlerin çok iyi bildiği gibi yarışmanın değişmeyen tek jüri üyesi Hadise.

Lakin yarışmada her dönem oldukça önemli sanatçılar jüri olarak görev yapıyor. Bu sezon baktığımızda Beyaz gibi alanında kendini kanıtlamış olan bir duayen ve Seda Sayan gibi alanında ekol bir kadın var.

Her dem bir biçimiyle gündemden düşmeyen yarışma programının 16 Aralık Pazar gecesi yayınlanan bölümüne ise İnna konuk oldu ve yarışmanın reytinglerine ciddi bir biçimde yansıdı. Zira İnna ülkemizde şarkıları genç nesil tarafından ezbere bilinen ve çok sevilen bir pop star.

İnna Kimdir?

Bilmeyenler açısından Inna hakkında bilgi vermek gerekir ise şunlar söylenebilir:Elena Alexandra Apostoleanu ya da bilinen adıyla Inna, Rumen söz yazarı, dans ve house müzik şarkıcısıdır. Doğum tarihi 16 Ekim 1986 olup en bilinen eserleri Cola Song, No Help, Heaven isimli şarkılarıdır.

Ülkemizde Neden Bu Kadar Popüler?

1.63 metre boyunda mini minnacık bir kadın. Ama kıpır kıpır çok da seviliyor ve çok da ünlü. İnsan aslında çok da aman aman sesi olmayan bu kadının neden ülkemizde bu kadar popüler olduğunu ister istemez düşünüyor.

Bunun kendi içinde değişik nedenleri var ki ilki müzik türü olarak bize yakın bir müziğinin olması. Sonuçta Romen ezgileri komşuluğun da getirdiği olgu ile ritm olarak bizim müziğimize çok yakın bu da şarkıcının ülkemizde çok sevilmesine neden oluyor.

Bunun yanında ünlü bir şampuan markası ile yaptığı reklam sözleşmesi ülkemizde popülerleşmesine etken olmuş durumda. Kendisinin kullandığı çat pat Türkçe’de onu sevimli bir hale getiriyor. Tüm bunlar neticesinde de ülkemizde biliniyor ve seviliyor.

Doğru bir pazarlama stratejisi olarak da Acun Ilıcalı yarışmasına böyle bir şarkıcıyı çağırarak ciddi bir katma değer yaratıyor.