NURİ ALÇO İKİZLER MEMO CAN DİZİSİNDE!


Güncelleme: 21 Mart 2019 : 02:34
0

Eski sinema oyuncusu Nuri Alço, Erler Film yapımı olan ve cumartesi akşamları Kanal d’de yayınlanan İkizler Memo Can dizisinin kadrosuna dâhil oldu. Bu hafta yayınlanacak olan 18.bölüm itibariyle oyuncu, dizide rol alacak. Hangi rolde oynayacağı henüz bilinmiyor. Ancak, diziye oldukça renk ve hareket getireceği tahmin ediliyor. Çünkü, Yeşilçam’ın gazozcusu olarak ün yaptığı için, dizide dikkat çekeceği düşünülüyor. Şimdi Nuri Alço kimdir? Açıklayalım…

NURİ ALÇO KİMDİR?

26 Nisan 1951 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Adalet İlkokulu, Devrim İlkokulu ve Atatürk Lisesi’nde öğrenimler görmüştür. İki yıl boyunca ilaç firmasında çalışırken, Ses ve Hayat dergilerinin seçmelerine katılmıştır. Dereceye girdikten sonra işinden ayrılarak, İstanbul’da yaşamaya başlamıştır. Kelebek, Saklambaç ve Günaydın gazetelerinde fotoramanlarda rol almıştır. Bu sayede üne kavuşmuştur.

OYNADIĞI FİLM VE DİZİLER

Daha çok Türk sinemasının kötü adamı olarak ün yapan Nuri Alço, sayısız sinema filmine imza atmıştır. 1977 yılında başrolünü Sevda Karaca ve Ünsal Emre ile paylaştığı “Ah Bu Ne Dünya” isimli filmle sinemaya adımını atmıştır. En bilinen filmlerinden birisi de Emrah ile oynadığı ve “Amca baba yarısıdır yavrum” repliğiyle hafızalarda yer edinen “Ayrılamam” filmi olmuştur. Genellikle filmlerde, kızları kötü yola düşüren ya da uyuşturucu kaçakçılığı yapan mafya rollerinde izleyici karşısına çıkmıştır. Polis Dosyası, Kayıp Kızlar en bilindik filmleri arasında gelmektedir. 2000’li yıllarda televizyon dizileriyle de ekrandaki yerini korumayı başarmıştır.