İkizler Memo-Can Nasıl Bir Dizi? Konusu Ne? Oyuncuları Kimler?


Güncelleme: 16 Kasım 2018 : 19:06
0

Kanal D’nin yeni dizilerinden  biri  olan İkizler Memo-Can dizisi hayran sayısını  gittikçe  arttırmaya  devam ediyor.  Peki bu İkizler Memo-Can dizisinin  kadrosunu  kimler oluşturuyor? Ve ana teması nedir?

 

Başrol yani hem Memo’yu hem de Can’ı  oynayan çocuk  oyuncu aynı  kişidir.  Bu oyuncu Emir Berke Zincidi’dir.

Can Memo  ile ikiz kardeştir. 12 yaşındadır. Oldukça  zeki ve çalışkan  bir çocuktur.  Tüm  derslerinde  fazlası  ile azimli  ve başarılı  bir  öğrencidir. Ailesi çok  zengindir. Can özel  öğretmen  ve dadılar  ile  büyüyen  bir  çocuk  olduğu  için  diğer bir çok çocuğa  göre  fazlası  ile şanslıdır. Ama Can asla bu zenginlik içerisinde şımarık, laubali, saygısız, terbiyesiz bir çocuk olmamıştır.  Her zaman çok  saygılı, terbiyeli  ve nazik bir çocuktur.

Yıllar  yıllar  evvel Memo hâlen  bebek iken  ailesinden  kaçırılır. Memo’nun anne olarak tanıdığı  Melek’in(Nehir Erdoğan)  kocası Memo’yu kaçırıyor. Ama Memo annesi Melek’ çok  sever annesi Melek’in kardeşi  Osman’ı(Özgürcan Çevik) da çok  sever, onu en yakın  arkadaşı olarak  görür. Memo ile Can ikiz kardeştir.  Memo bir yandan çalışan da bir çocuktur.  Yaptığı  işler  arasında  kağıt  toplamak ,araba temizlemek, mendil satmak,su satmak gibi birçok  iş  vardır.  Oldukça  çalışkan  bir çocuktur.

Memo her ne kadar  öz  annesi olmasa da anne sevgisi ile  büyüyen bir çocuktur.  Ama Can bu sevgiyi  tadamamıştır . Annesini  öldü olarak bilmektedir. Bu yüzden  hüzünlü  ve mutsuzdur. Iki kardeşte  birbirini tanımıyor  ve iki kardeşin birbirlerinden haberi yok.  Memo da baba tarafından  eksik ve mutsuz dayısı  ile zaman geçirerek  baba sevgisini  tatmaya çalışıyor.  Can’ın babası  var ama o Mümtaz  Dedesi ile bu sevgiyi doldurmaya çalışıyor. Çünkü  Can’ın babası  işine  çok  bağlı  işi  ile haşır neşir.

Memo kaçırıldığı  aile ile yaşadığı  mahallede çok yaramaz, haylaz ve bir o kadar da zeki, sürekli  olaylar yaratan  12 yaşında sevimli, bülbül  gibi   bir çocuktur. Mahalle onu bir  dert olarak görür, yaka silker ondan  devamlı.

Bakalım  yeni  bölümlerde  Memo  ve Can için  durumlar  nasıl  olacak? Acaba kardeşler  birbiri ile kardeş olduklarını  öğrenebilecek  mi?