Netflix’ten Bir Belgesel Daha: The Innocent Man


Güncelleme: 20 Kasım 2018 : 20:53
0

Dünyada en çok rağbet göre online içerik izleme platformu olan Netflix, şuana kadar sayısız orijinal yapım ile izleyicilerinin beğenilerini kazanmıştır. Son zamanlarda orijinal yapım olarak yayınladığı belgeseller ile de adından söz ettiren Netflix, yeni bir suç belgeseli ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor!

John Grisham’ın kitabından uyarlanan suç belgeseli The Innocent Man, 14 Aralıkta prömiyer yaparak, Netflix üzerinden yayınlanacak.

6 bölümden oluşacak olan The Innocent Man belgeseli, 1980’li yıllarda Oklahama’nın küçük bir kasabasında meydana gelen iki cinayeti konu almaktadır. Yaşanan cinayetin ardından meydana gelen birçok tartışmanın derlenmesiyle oluşan belgeselde ayrıca kurbanların yakın çevresi, davada yer alan avukatlar, gazeteciler ve kasaba sakinleri ile yapılan röportajları da barındırmaktadır. The Innocent Man için yönetmen koltuğunu Clay Tweel ve Barry Scheck paylaşıyor. Belgeselin yapımcılığını ise, Clay Twell, John Grisham, Ross Dinerstein, Maura Anderson, Shannon Rigs ve David Gernert üstleniyor.

Daha önce filmi de çekilmesi gündeme gelen The Innocent Man, maalesef oluşan olumsuzluklar yüzünden çekilemeden rafa kaldırılmıştı. Şimdi prömiyer için hazırlanan Netflix, The Innocent Man’i belgesel haline getirip izleyiciler ile buluşturuyor.

Türkçeye Masum Adam adı altında çevrilen suç belgeselini izlemek için 14 Aralığı bekleyin! Sayısız başarılı belgesele imza atan Netflix, hiç şüphesiz bu yapımı ile de adından başarı ile söz ettirecektir.

John Grisham’ın kitabından uyarlanan The Innocent Man’in kitabının arka kapağında şunlar yazmaktadır;

ABD Adalet sistemine ilişkin müthiş bir gerilim… John Grisham’ın küçük bir kasabada adaletin yanlış işlemesinin yol açtığı korkunç sonuçları sorgulayan bu ilk belgesel romanı, aynı zamanda yazarın en olağanüstü polisiye gerilim anlatısıdır. Eğer ABD’de bir insanın aksi kanıtlanıncaya kadar suçsuz sayıldığına inanıyorsanız bu kitap sizi çok şaşırtacak. Ölüm cezasının gerekliliğine inanıyorsanız bu düşüncenizi bir kez daha gözden geçirmek isteyeceksiniz. Ceza sisteminin adil olduğuna inanıyorsanız bu kitabı okuyunca büyük bir öfke duyacaksınız.

Oldukça merak uyandıran suç belgeseli The Innocent Man, 14 Aralık günü Netflix’te 6 bölüm şeklinde yayınlanacak. Suç belgeseli izlemekten keyif alanlar şimdiden ajandalarında o günü işaretlemeyi unutmasınlar!