Netflix’in Yeni Zombi Dizisi Kingdom Konusu ne? Oyuncu Kadrosu? Ne Zaman Başlayacak?


Güncelleme: 6 Aralık 2018 : 21:28
0

Kore dizi sektörüne de adım atan Netflix yeni ve ilginç bir yapımla karşımıza çıkmaktadır. Kore dizi ve filmlerinde zombi unsurunun kullanılması Busan Treni ile artmaya başlamıştır. Busan Treni, Kore’nin son zamanlarda çıkardığı filmler arasında yurt dışında en çok popüler olan yapımdır. Bu popülerliğe Netflix de katıldı. Netflix, Kingdom Kore dizisi ile Kore zombilerini yapıma dökenlerden biri oldu. Kingdom dizisi hakkında belirtilen tüm bilgileri sizin için derledik.

Kingdom Dizisi Konusu ne?

Kingdom Kore dizisi konusu açısından bir farklılık yaratacaktır. Dizinin senaryosu Kim Eun Hee ve Yang Kyung Il tarafından yazılan Burning Hell Shinui Nara adlı manhwa (çizgi roman) üzerinden uyarlama yapılmıştır. Manhwa ilk olak 2015 yılında yayımlanmıştır.
Dizi, Kore’nin krallık döneminde geçmektedir. Tacı almakta olan Prens Lee Chang ölen kralın geri gelmesi ile beraber hain olarak ilan edilir. Ölen insanların geri gelmesi üzerine Lee Chang insanların neden geri geldiğini ve insan eti yemek istediğini araştırmaya başlar. Bu yolda Seo Bi ve Jo Hak Joo karakterleri de bulunmaktadır.
Dizinin çekimlerine 2017 yılının Ekim ayında başlanıldı. Çekim yeri oalrak Andong şehri seçilmiştir.

Kingdom Oyuncu Kadrosu

Dizinin kadrosunda kimler bulunmaktadır? Joo Ji Hoon: Prens Lee Chang karakterini canlandırmaktadır. Joo Ji Hoon 1982 yılında doğmuştur ve ağırlıklı olarak filmlerde oynayan bir oyuncudur. Ülkemizde TRT ekranlarında yayımlanan Düşlerimin Prensi dizisi ile bilinmektedir.
Bae DooNa: Seo Bi karakterini canlandırmaktadır. Bae DooNa 1979 yılında doğmuştur. Kendisi özellikle Hollywood filmler ve Amerikan yapımı dizilerde yer almıştır. Sense8 ve Bulut Atlası bulunduğu yapımlar arasında en sevilenlerdir.
Ryu Seung Ryong: Jo Hak Joo karakterini canlandırmaktadır. Ryu Seung Ryong 1970 yılında doğmuştur. 2004 yılından beri ekranlarda yer almaktadır.

Ayrıca Kim Sang Ho, Heo Jun Ho, Jun Suk Ho ve Kim Tae Yul gibi isimler de dizinin kadrosunda yer almaktadır.

Kingdom ne zaman başlayacak?

Dizinin 25 Ocak 2019 tarihinde Netflix üzerinden yayımlanacağı duyuruldu. Toplam olarak 6 bölüm sürecek olan dizinin bölümlerinin hangi sıklıkla yayımlanacağı bilinmemektedir.

Dizinin fragmanı Netflix’in resmi Youtube kanalı üzerinden yayımlandı!