Muhteşem Yüzyıl Kösem 16 Mayıs Salı neler olacak? 24. Bölüm Fragman


Güncelleme: 9 Mayıs 2017 : 23:40
0

Salı akşamlarının ilgiyle izlenen dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem’de heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Hem ölümle hem de Kösem Sultan’la savaşan Sultan Murad’ı neler bekliyor? Entrika ve heyecanın bir an bile eksik olmadığı Muhteşem Yüzyıl Kösem’de bu hafta neler yaşanacak?

Sarayda işler iyice karışmıştır. Sinan şeytanın bile aklına gelmeyecek bir plan yapar ve Sultan Murad’ın şehzadeleri Selim ve Süleyman’a veba hastalığını bulaştırır. Hastalığın etkisiyle fenalaşan şehzadeler çok geçmeden vefat eder. Sultan Murad bir kez daha evlat acısı yaşamanın üzüntüsü içindedir.

Evlatlarının acısıyla sınanan Sultan Murad rahatsızlanır. Herkesin aklına padişaha şehzadeler tarafından hastalık bulaştığı gelir. Oğlunun da şehzade Selim ve Süleyman gibi öleceğini düşünen Kösem Sultan hemen yeni bir plan düşünür ve Şehzade Kasım ve İbrahim’i yeniçeri ocağına tanıtır.

Durumdan haberdar olan Sultan Murad yeniçeri ocağına baskın yapar. Şehzade Murad ve Kösem Sultan bu kez tüm askerin önünde karşı karşıya gelmiştir.  Kösem Sultan bu işin üstesinden de gelecek mi yoksa geri adım mı atacak? Sultan Murad annesini affedecek mi?

Kösem Sultan’la baş edemeyen Sultan Murad tek çare olarak kardeşleri İbrahim ve Kasım’ı öldürmekte görür. Konuyla ilgili Şeyhülislamdan fetva ister.  Durumu öğrenen Kösem Sultan Yeniçeri Ocağında Sultan Murad’a karşı isyan düzenler. Fakat bu kez hiçbir şey planladığı gibi gitmez. Sultan Murad Şehzade Kâsım ve İbrahim’i idam ettirmek üzere cellat gönderir.

Kasım Cellatlar tarafından idam edilir. Kösem Sultan’ın yaptığı planlar tam tersine dönmüştür.  Evlatlarına zarar gelmesini istemeyen Kösem Sultan tam tersi en büyük zararı evlatlarına vermiştir.