Mehmed Bir Cihan Fatihi Süleyman Kimdir? Erol Afşin Kim?


Güncelleme: 27 Mart 2018 : 14:24
0

Yayın hayatına başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi oyuncu kadrosuna yeni isimler katarak yoluna devam ediyor. Diziye 27 mart salı akşamı 2. bölüm itibariyle Candarlı Halil Paşa’nın oğlu Süleyman rolünü canlandırmak üzere Erol Afşin dahil oldu. Bir dönemin ses getiren isimlerinden Erol Afşin kim? Mehmed Bir Cihan Fatihi Süleyman kimdir? Detaylar…

Mehmed dizisi Süleyman rolüne hayat veren Erol Afşin 2015 yılında vizyona giren Homeland filminde rol almış ve performansıyla uzun süre adından söz ettirmiştir. Adana doğumlu genç oyuncu lise eğitiminin ardından Okan Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünden mezun olmuştur. Okurken aynı zamanda tiyatro çalışmaları yapmış ve oyunculuğun kendisi için doğru meslek olduğunu anlamıştır.

Ailesinin tüm karşı çıkmalarına rağmen rotasını oyunculuğa çeviren Erol Afşin tamamen spontane bir şekilde Almanya’ya gitmiştir. Hiç bir yabancı dil alt yapısı olmadan yabancı bir ülkeye giden Afşin bu marjinal kararın ardından dilini geliştirmiştir. Kısa sürede kendini önemli ölçüde geliştiren oyuncu Folkwang Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde çeşitli projelerde asistanlık yapmıştır. Daha çok tiyatro üzerine çalışan oyuncu bu güne kadar Ballhaus ve Maxim Gorki tiyatrosunda roller aldı. İlk kısa film deneyimini Anthony Maras’ın The Palace filmiyle yaşamıştır.

Fransa’nın yabancı dilde en iyi film akademi ödülü adayı olan Mustang filmiyle hem Avrupa’da hem ülkemizde adını duyurmuştur. Dünyaca ünlü Homeland’de rol alan oyuncu Erol Afşin Utku adında bir cihatçıya hayat vermiştir. Şimdilerde Mehmed Bir Cihan Fatihi Süleyman rolüne can vermeye hazırlanan Erol Afşin dizide kilit bir isim olacak. İzleyenler Mehmed Bir Cihan Fatihi Candarlı Halil Paşanın oğlu Süleyman kim? sorusuna yanıt arayacak.

Candarlı Halil Paşanın bir oğlu İbrahim paşa diğer oğlu ise Süleyman paşadır. Kazasker olan Süleyman paşa bir süre sonra kazaskerlikten azledilmiş ve 1455 yılında vefat etmiştir. Kendisini Türk televizyonlarında sık görmediğimiz için Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Süleyman rolünü canlandıran oyuncu izleyenlerin merakını cezbetti. Ve izleyenler Mehmed dizisi Süleyman kim sorusunu sıklıkla sorguladı.

Erol Afşin’e Fatih dizisi Süleyman rolünde başarılar dileriz.