Mehmed Bir Cihan Fatihi Mara Hatun Kim? Gerçek Adı, Oynadığı Diziler


Güncelleme: 16 Mart 2018 : 01:04
0

Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’un fethini ve bu süre zarfında yaşadıklarını anlatan dizide Mara Hatun karakterine hayat veren isim İdil Fırat oldu. Hepsi tarihin tozlu sayfalarında gizli kalmış hayatlara can veriyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi Mara Hatun kim? İdil Fırat’a dair tüm detaylar…

Son olarak Poyraz Karayel dizisinde rol alan İdil Fırat dev prodüksiyonu ve muhteşem kurgusuyla dikkat çeken Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde Mara Hatun karakterine hayat veriyor. Daha öncede birçok başarılı projede rol alan tecrübeli oyuncu İdil Fırat; 5 Kasım 1972 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir.  Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun eğitimli bir oyuncudur.

1.67 boyunda ve 55 kg ağırlığında olan başarılı oyuncu kariyerine tiyatro sahnelerinde başlamıştır. İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Çocuk Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Haldun Dormen Tiyatrosunda görev almıştır. 2010 yılında yönetmenliğini Tolga Örnek’in yaptığı Nejat İşler, Yiğit Özşener ve Ahu Türkpençe’nin başrollerini paylaştığı Kaybedenler Kulübü filminde rol almıştır.

 

1999 yılında yayınlanmaya başlayan Ayrılsak da Beraberiz dizisiyle adını geniş kitlelere duyurmuştur. 2011 yılında Nar isimli sinema filminde Serra Yılmaz, Erdem Akakçe, İrem Altuğ ve  Şükran Ovalı ile birlikte rol almıştır. Ve bu filmdeki rolüyle 17. Sadri Alışık Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

Poyraz Karayel dizisinde Celena karakterine hayat vermiş ve oldukça beğenilmişti. Son yıllarda fotoğraf çekmeye merak salan İdil Fırat sosyal medya hesabından çektiği fotoğrafları sık sık paylaşıyor. 2009 yılından itibaren tiyatro sahnelerinde rol almayan İdil Fırat tiyatroya olan özlemini dile getiriyor.

Poyraz Karayel dizisinin ardından hiç bir projede yer almayan İdil Fırat Fatih dizisi Mara Hatun rolüyle izleyici karşısına  çıkıyor.

Kadrosunda Gürkan Uygun, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse, Funda Eryiğit, Sedef Avcı, Ertan Saban, İsmail Demirci, Atsız Karaduman, Burak Tamdoğan, Meral Çetinkaya, Altan Erkekli, İdil Fırat, Toprak Sağlam, Kaan Çakır, Serdar Orçin, Yavuz Sepetçi, Leyla Tanlar, Mert Yazıcıoğlu ve Çetin Tekindor gibi başarılı isimlerin yer aldığı Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 mart salı yayın hayatına başladı.


Mehmed Bir Cihan Fatihi Leyla Hatun Kim? Sevda Avcı Yaşı, Oynadığı Diziler


Kanal D’nin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı diziler arasında en yüksek bütçeye ve maliyete sahip dev prodüksiyonlu projelerden biri olan  Fatih dizisi Mara Hatun kim sorusunu sizler için yanıtladık. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.