Mehmed Bir Cihan Fatihi Leyla Hatun Kim? Sevda Avcı Yaşı, Oynadığı Diziler


Güncelleme: 15 Mart 2018 : 19:14
1

Sancılı bir sürecin ardından nihayet yayın hayatına başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi tarihten konusu ve kaliteli oyuncularıyla ilgi odağı olmayı başardı. Fatih dizisi tecrübeli isimlerin yanı sıra genç ve dönemin gözde oyuncularını da kadrosunda barındırıyor. Uzun süredir ekranlarda görmediğimiz Sedef Avcı Fatih dizisiyle tekrar kamera karşısına geçiyor. Mehmed Bir Cihan Fatihi Leyla Hatun kim? 

Mehmed Bir Cihan Fatihi Leyla hatun karakterine hayat veren oyuncu Sedef Avcı’dır. Sedef Acı 22 ocak 1982 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ailenin tek çocuğudur. Küçük yaşta bale ile ilgilenmeye başladı. 8 yıl boyunca düzenli olarak bale yaptı. Liseyi bitirdikten sonra 2001 yılında üniversiteyi kazandı. Kocaeli Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümünden başarıyla mezun oldu.

Fakat kariyerine oyuncu olarak devam etme kararı aldı ve bu alanda kendini geliştirdi. Öncelikle Mahşeri Cümbüş ekibinden oyunculuk dersleri aldı. Ardından İpek Bilgin’den özel dersler aldı. Ve oyunculuk kariyeri için önemli bir gelişme olan Anthony Vincent Bova’nın work shoplarına katıldı.

1.70 boyunda ve 51 kg ağırlığında olan oyuncu kusursuz fiziği ve güzelliğini kullanarak Gaye Sökmen ajansına bağlı mankenlik ve modellik yapmaya başlamıştır. 1997 yılında katıldığı Elite Model Look Turkey birincisi oldu. 2001 yılında Miss Turkey yarışmasında ikinci oldu. Ve yine aynı yıl katıldığı Miss Universe kainat güzelliği yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

2007 yılında yayınlanan Halil ile Menekşe dizisinde menekşe rolüne hayat vermiştir. Kıvanç Tatlıtuğ ile birlikte rol aldığı dizide iki isimde geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başardı. 2013 yılında kendisi gibi oyuncu olan Kıvanç Kasabalı ile evlenmiştir. Çiftin 5 yaşında Can isminde bir de çocukları vardır.

1997 yalında başladığı oyunculuk serüveni Mehmed Bir Cihan Fatihi Leyla Hatun rolüyle devam ediyor. 1997 yılında Böyle Mi Olacaktı, 2005 Yanık Koza, 2007 Hayattan Korkma, 2007-2009 Yaprak Dökümü, 2009-2010 Ezel, 2010 Romantik Komedi, 2010 Umut Yolcuları, 2011 Mazi Kalbimde Yaradır, 2013 Romantik Komedi 2, 2015 Bedel ve 2017 yılında Evlat Kokusu projelerinde rol almıştır. Son olarak Mutluluk Zamanı filminde konuk oyuncu olarak yer almıştır.

Mehmed Bir Cihan Fatihi Leyla Hatun, saklamak zorunda kaldığı sır yüzünden beklenmedik kararlar almak zorunda kalacak ve hikayesi izleyen herkesi derinden etkileyecek.

Fatih dizisi Leyla hatun kim sorusuyla ilgili detayları sizlerle paylaştık. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz. 

 

Comments are closed.