Mehmed Bir Cihan Fatihi Delibaş Kim? Gerçek Tarihte Var Mı?


Güncelleme: 20 Mart 2018 : 02:46
0

Mehmed Bir Cihan Fatihi 20 mart salı ilk bölümü ile ekrana geldi. Uzun süren tanıtımlar ve hakkında çıkan haberlerin ardından ekran serüvenine başlayan Mehmed Bir Cihan Fatihi Delibaş kim? Tarihin önemli bir dönemini konu alan dizide Delibaş karakterine hayat veren Gürkan Uygun kim? Gerçek tarihte Delibaş var mı? İşte detaylar…

Fatih dizisi Delibaş rolüyle izleyici karşısına çıkan Gürkan Uygun 27 mayıs 1974 yılında İzmit’te dünyaya gelmiştir. Son olarak Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinde rol almıştır. Biz onu Kurtlar Vadisi dizisinde yaklaşık 10 yıl canlandırdığı Memati karakteriyle tanıdık.

Gürcü kökenli olan Gürkan Uygun Yarımca’da işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Aslen Ordulu’dur. Lise eğitimini tamamlayana kadar Yarımca’da yaşamıştır. Lise yıllarında oyunculuğa merak salmış ve tiyatro yapmaya başlamıştır. Dormen Tiyatrosunda 7 sene oyunculuk eğitimleri almıştır. 1993 yılında İstanbul’a yerleşmiştir.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Kurtlar Vadisi Memati rolüyle ünlenmiştir. Öncesinde ve sonrasında pek çok projede rol alsa da biz onu hala Memati olarak anıyoruz.

Gürkan Uygun Yaz Evi, Kaygısızlar, Tatlı Kaçıklar, Son Kumpanya, Bir Demet Tiyatro, Affet Bizi Hocam, Böyle Mi Olacaktı, Yılan Hikayesi, Yedi Numara, Aşkım Aşkım, Deli Yürek, Çiçek Taksi, Şapkadan Babam Çıktı, Kurtlar Vadisi, Kurtlar Vadisi Terör, Muhteşem Yüzyıl, Kaçak, ve En son Bu Şehir Arkandan Gelecek dizilerinde rol almıştır.

2013 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisinde bir kaç bölüm rol almıştır. Şimdilerde yine bir tarih konulu dizide rol almaya hazırlanan Gürkan Uygun, Mehmed Bir Cihan Fatihi Delibaş karakterine hayat veriyor.

Kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu, Sedef Avcı, Büşra Develi, Hazal Filiz Küçükköse ve Çetin Tekindor gibi başarılı isimlerin yer aldığı dizide Delibaş karakteri gerçek tarihte var mı? Bu karakterin gerçek tarihte olduğunu düşünmüyoruz. Dizi tarihle paralel gitse de bazı karakterler diziye renk katması için sonradan tasarlanabiliyor. Delibaş’ta bu karakterlerden.

Sizler Gürkan Uygun’u Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde nasıl buldunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.