Leke Dizisi Birkan Kimdir? Hangi Dizilerde Rol Aldı?


Güncelleme: 8 Mayıs 2019 : 15:50
0

Televizyon ekranlarına hızlı bir giriş yaparak dikkatleri üzerine çeken Leke dizisi oyuncuları ile de adından söz ettiriyor.

Kanal D ekranlarında Salı akşamları saat 20.00’de izleyici ile buluşan Leke dizisinde Birkan karakterini canlandıran oyuncu kim?

Leke Birkan Atılgan kim? Leke Birkan Atılgan hangi dizilerde rol aldı? Leke Birkan Atılgan evli mi? Leke Birkan Atılgan kız arkadaşı var mı? Leke Birkan Atılgan kaç yaşında?

Birkan Atılgan

Serpil’in kardeşi. Çok zeki ama zekasını kötülüğe kullanan kirli bir polis. Yaptığı her eylemde son derece sistemli ve dikkatli. Empatiden yoksun. Çevresindeki tüm insanları kendi kontrolünde tutmak istiyor. Kontrolü dışına çıkmak isteyen herkese karşı acımasız. Ama kendinden daha güçlü insanlar söz konusu olduğunda otoriteye boyun eğme konusunda da oldukça becerikli.

Leke dizisinde Birkan Atılgan karakterini canlandıran oyuncunun adı Mehmet Bozdoğan. Çukur dizisinde canlandırdığı Kumburgazlı Serdar rolü ile hafızalara kazınan Bozdoğan Leke dizisinde hayat verdiği Birkan Atılgan rolü ile de dikkatleri üzerine topluyor.

Mehmet Bozdoğan Kimdir?

Mehmet Bozdoğan 4 Haziran 1977 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya geldi. 1,83 boyundaki ünlü oyuncu 77 kilo. 42 yaşındaki Mehmet Bozdoğan ikizler burcu.

Oyunculuğa doğup büyüdüğü Almanya’da başlayan Mehmet Bozdoğan, Türkiye’de ilk olarak 2010 yılında Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinde rol aldı.

Mehmet Bozdoğan’ın rol aldığı diziler ve filmler:

2019 – Leke (Birkan) (TV Dizisi)
2019 – Vurgun (Rasih) (TV Dizisi)
2018 – Çukur (Serdar) (TV Dizisi)
2017 – Payitaht Abdülhamid (Mehmed Paşa) (TV Dizisi)
2017 – Sevda’nın Bahçesi (Hamdi) (TV Dizisi)
2015 – Macho Man (Sinema Filmi)
2015 – Kurtlar Vadisi Pusu
2012-2015 – Karadayı (Berdan)
2012 – Gözetleme Kulesi (Şef) (Sinema Filmi)
2012 – Koyu Kırmızı (Hasan)
2012 – Ağır Roman Yeni Dünya (Haldun) (TV Dizisi)
2012 – Zenne (Sinema Filmi)
2007 – Der Kriminalist
2010 – Öyle Bir Geçer Zaman ki (Ekber)

Leke Dizisi

TIMS&B Production yapımcılığında hayata geçirilen Leke dizisinin yapımcı koltuğunda Timur Savcı ve Burak Sağyaşar birlikte oturuyor. Dizinin uygulayıcı yapımcısı ise Banu Gündoğdu.

Senaryosunu Yıldız Tunç’un kaleme aldığı ekranlara hızlı bir giriş yapan Leke dizisinin yönetmenliğini Metin Balekoğlu üstlenmekte. Dizisinin müziklerini ise Cem Yıldız bestelemekte. Görüntü yönetmenliğini Emin Çakır’ın yaptığı dizinin sanat yönetmeni ise Aytaç Çınaroğlu.

Leke Dizisi Oyuncu Kadrosu

Leke dizisinin baş rollerinde; Burak Sevinç (Cem), Melis Sezen (Yasemin), Selen Uçer (Serpil), Mehmet Bozdağan (Birkan), Nail Kırmızıgül (Ekber), Tolga Güleç (Mehmet), Nurinisa Yıldırım (Ferhan), Ferdi Sancar (Meto), Tuğçe Açıkgöz (Şirin), Lale Başar (Belkıs), Selahhattin Paşalı (Arda), Kerim Tuna Kaba (Murat), Yağmur Özbasmacı (Pelin), Ziya Çiçek(Subutay), Serap Öner (Nevin), Aslı Turanlı (Aysun), Mert Asutay (Oktay), Mehmet Avcı (Cevat), Ali Savaşçı (Hakan) rol almakta.