KUZGUN DİZİSİNE FERİT KAYA TRANSFER OLDU!


Güncelleme: 28 Mart 2019 : 04:46
0

Başrollerini Burcu Biricik ve Barış Arduç’un paylaştığı Kuzgun dizisine yeni bir oyuncu katıldı. Ferit Kaya bu akşam yayınlanan 7.bölüm itibariyle yapımda rol almaya başladı. İşte detaylar…

HANGİ ROLDE OYNAYACAK?

Ferit Kaya’nın, dizide Kuzgun ‘un sağ kolu Cihan karakteriyle izleyici karşısına çıkacağı söyleniyor. Terzi Derviş’in(Settar Tanrıöğen) onu Kuzgun ’un yanına vermesi bekleniyor. Görev adamı sıfatıyla girdiği sevkiyat işinde Kuzgun’un her zaman yanında yer alacağı iddia ediliyor. Şimdi Ferit Kaya kimdir? Daha önce hangi dizilerde oynadı? Açıklayalım.

FERİT KAYA KİMDİR?

1984 yılında Diyarbakır’da dünyaya gözlerini açmıştır. Lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana sanat Dalı bölümünde tamamlamıştır. 2006 yılında Erkekler Ağlamaz dizisiyle oyunculuğa adım atmıştır.2007’de Menekşe ile Halil ve  2008 ve 2009 yıllarında Kavak Yelleri dizisinde “Uğur” karakterini canlandırmıştır. Bu yıllarda çeşitli sinema filmlerinde de kendini göstermiştir. 2009 yılında başrolünü Beren Saat ve Murat Ünalmış’ın paylaştığı Gecenin Kanatları adlı sinema filimde oynamıştır. Aynı sene bir dönemi anlatan “Bu Kalp Seni Unutur mu?” 2010 ve 2012 seneleri arasında gene dönem dizisi olan “Öyle Bir Geçer Zaman ki” adlı yapımda “Resul” karakterini canlandırmıştır. Muhteşem Yüzyıl’da da 2011’de bir dönem rol almıştır. Kötü Yol, Kayıp, Emanet bulunduğu diğer dizilerden birkaçıdır. Kapadokya’da çekimleri yapılan Aşk ve Mavi adlı yapımda 3 sezon “Faysal” karakterine hayat vermiştir. En son rol aldığı dizi 2018 yılında Fox’da yayınlanan ancak kısa ömürlü olan “Bir Deli Rüzgar” dizisidir.