Kanatsız Kuşlar Neden Bitti? Neden Yayından Kaldırıldı?


Güncelleme: 14 Nisan 2018 : 03:10
2

Atv’nin 15 haziran 2017 tarihinde yayın hayatına başlayan ve  43 bölüm boyunca ilgiyle takip edilen dizisi Kanatsız Kuşlar final yapıyor. Dizinin takipçileri Kanatsız Kuşlar neden final yapıyor? Kanatsız Kuşlar neden bitti? Kanatsız Kuşlar neden yayından kaldırıldı gibi benzeri sorulara yanıt arıyor. İşte kanalın açıklamaları ve detaylar…

2017 yaz sezonunda ekran serüvenine başlayan ve yüksek reytinglerle başarısını yaz boyunca sürdüren dizi 2018 sezonu için de onay almayı başardı. Dizi 30’lu bölümlere kadar başarısını devam ettirdi. Fakat yeni dizilerin yayın hayatına başlamasıyla birlikte reytingleri de gözle görülür ölçüde düştü. Özellikle Bizim Hikaye dizisinin başlamasıyla izleyici kitlesinin yaklaşık üçte birini kaybetti. Ardından Mehmetçik Kut’ül Amare dizisiyle bir o kadar daha izleyici kaybına uğradı. Kanatsız Kuşlar neden bitti neden yayınlanmıyor sorularının yanıtı biraz olsun cevap bulmuştur.

Dizi başladığı ilk haftalarda 6-7 arası reyting oranıyla ilk sırada yer alırken, zamanla bu oran 3-4 arasına kadar düştü. Dizinin son bölüm reyting oranları şöyle;

Kanatsız Kuşlar 12 nisan reytingleri perşembe = 3.76

Kanatsız Kuşlar 5 nisan reytingleri perşembe = 3.89

Kanatsız Kuşlar 29 mart reytingleri perşembe = 4.14

Kanatsız Kuşlar 22 mart reytingleri perşembe = 3,89

7.39 reyting oranıyla sezona başlayan dizinin son bir ayın reyting sonuçlarına bakıldığında ciddi bir düşüş yaşandığını görüyoruz. Bu da hem dizinin reklam gelirlerinin düştüğünü hemde dizinin bu reyting oranlarıyla daha fazla yoluna devam edemeyeceğini gösteriyor.

Kanatsız  Kuşlar dizisi 17 mayıs 47. bölümü ile ekranlara veda edecek. Yaklaşık 4 milyon izleyici kitlesine hitap eden dizi takipçilerini üzdü. Fakat Atv, bu yıl çok fazla dizisi için final kararı aldı. Masum Değiliz, Bahtiyar Ölmez, 8. Gün ve Kırgın Çiçekler’den sonra Kanatsız Kuşlar da final bayrağını çeken yapımlar arasında yerini aldı.


Kanatsız Kuşlar Final Yapmasın Bitmesin


Şimdilik Sen Anlat Karadeniz dizisinin rekor başarısı Atv için  yeterli. Tutmadığını hissettiği tüm dizileri henüz 2. bölümde bile final kararı almaktan çekinmiyor. Fakat yaz sezonu için program boşluğu yaşayacak. Bunu da yeni dizilerle doldurmak zorunda. Kanatsız Kuşlar neden final yapıyor, Kanatsız Kuşlar neden bitti, neden yayından kaldırıldı sorularının yanıtlarını sizlerle paylaştık.  Dizide senaryonun yavaş yavaş tükenmesi dizinin final kararı almasında ki en önemli neden.

Sizler Kanatsız Kuşlar dizisinin final kararıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Dizi final kararı alarak doğru bir adım attı mı? Düşüncelerinizi ve tepkilerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

 

2 YORUMLAR

  1. BENCE SON ZAMANLARDAKİ VURDULU KIRDILI FİLMLERE GÖRE COK İYİ BİR DİZİ İDİ. YENİ GELEN DİZİLERİN ONUN KADAR İYİ OLUP TUTMAYACAĞINI HİSSEDİYORUM. BENCE FİNAL YAPMAYIP GÜNÜ DEĞİŞEBİLİRDİ BİTTİĞİ İÇİN ÇOOOOK ÜZGÜNÜM.SİNİRLİYİM.

  2. Final yapmasin kanatsiz kuslarrrr lütfen amaaaa bitirmeyin diziyi cok severek izledigim bir dizi final yapmayin

Comments are closed.