İstanbullu Gelin Garip Tamer Levent Kimdir?


Güncelleme: 21 Aralık 2018 : 09:49
0

Cuma akşamları demek kimi insanlar için son 3 sezondur İstanbullu Gelin dizisi demek. Star TV kanalında yayınlanan dizi güçlü oyuncu kadrosu ve sağlam kurgusu ile diziler birbir yayından kalkar iken o reytinglerini düşürmeden yoluna devam ediyor.

Diziye her dönem yeni oyuncular ekleniyor ki ikinci sezon başında diziye giren karakter ise Garip yani Tamer Levent oldu.

Biz de sizin için kimdir bu adam araştıralım dedik.

Kaç Yaşında Neler Yaptı?

Tamer Levent ismi aslında uzun yıllardır yaşamımızda. Birçok dizide kendisini değişik rollerde izledik.

Cesur ve Güzel dizinde muhteşem kötü bir karakteri oynaması hafızalarımızdan silinmemiş iken bu sefer İstanbullu Gelin dizisi ile karşımıza çıktı. Aşk Yeniden, Gülpare, Fatih 2013 oynadığı diğer diziler ama sanırız hiçbir dizide bu dizide olduğu kadar popüler olmamıştı.

Birçok ödüllü filme imza atan usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan’nın çok ses getiren Ahlat Ağacı filminde de ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu görmüş idik.

Ama onu sadece bir dizi oyuncusuna indirgememek gerekir. Sanata Evet isimli yürüttüğü bir çalışma var belleklerimize kazınan.

Gelelim hakkındaki diğer bilgilerine,13 Ekim 1950’de İzmir’de dünyaya gelmiştir. 1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümüne seviye sınavı ile girmiştir. Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bölümünden 1977 yılında mezun olmuştur. Devlet Tiyatrolarında önce oyuncu daha sonra yönetmen olarak uzun yıllar çalışmıştır.

Seynan Levent ile bir kız çocuk babasıdır. Hakkında dönem dönem dedikodular çıksa da mutlu bir evliliği vardır.

Devlet Tiyatroları genel müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Yönetmiş olduğu eserler  Kanada;İran, Rusya, Güney Kore,  ve Kuzey Kıbrıs’ta festivallere davet edilmiştir. Hâlen Devlet Tiyatrolarında rejisör kadrosunda görevlidir. Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı TOBAV ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği TOMEB kurucusu ve ilk Genel Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

Bernarda Alba’nın Evi isimli tiyatro oyununun baleye uyarlamıştır. Alanında oldukça büyük işlere imza atan bir oyuncudur.

1984 yılında kurduğu Sanat Kurumu Deneme Sahnesinde drama çalışmaları başlatmıştır. Kimi okullarda özel dersler vermektedir. Ülkemizin en önemli tiyatro sanatçıları arasındadır.