İstanbullu Gelin Finale Giderken Neler Oluyor?


Güncelleme: 10 Mayıs 2019 : 18:18
0

Bazı diziler alışkanlık yapar. Bazı diziler kendi içinde ciddi bir istikrar taşır. Bu da o dizilerin sağlam bir fan kitleri olmasına yol açar. Her yaştan insanların sevdiği ailecek izlenebilecek diziler vardır. Çok fazla ütopik olmayan dizilerdir bunlar.

Bizim bu yazıda sürekli olarak buna benzer cümleler ile dile getirdiğimiz dizilerden birisi ise artık sona doğru gelinen ve geçen hafta sonu nasıl biter konusunda tahminler yürüttüğümüz İstanbullu Gelin dizisi.

İzleyenlerin ve takip edenlerin çok iyi bildiği üzere son bölümde Esma Boran geride çocuklarına bir not bırakarak huzur evine gitmişti. Ailede herkes ise bu durum karşısında hem üzülmüş hem de şaşırıp kalmıştı zira nam-ı diğer Esma Sultan aranmak istemiyordu.

Bu Bölümde Neler Olacak?

Esma’nın kararı ailede üstte de ifade edildiği gibi büyük şaşkınlık yaratırken, Garip’in bu karara tepkisi Esma için beklenmediği bir biçimde olur. Boranlar, Esma’yı konağa geri getirmek için Senemden yardım ister ve Saner gereken desteği verir. Adem, Güneş’i kazanmak için adımlar atar ki bu aşamada  fragmandan da görüldüğü gibi Dilara Güneş’e doğru son derece önemli bir adım atar ve buna Güneş kayıtsız kalamaz. Yani İstanbullu Gelin finale an be an gelir iken bu ilişkide de sorunların çözüldüğünü görüyoruz. Yani her aşamada an be an mutlululuk durumları geliyor.

Fragmandan anladığımız kadarıyla bir diğer mutluluk yaratan olgu Faruk Boran’ın oğluna kavuşması. Sonunda İngiltere’den dönüyor ve aile buna da son derece mutlu oluyor.

Ve anneler günü. Tüm aile bir arada. Yok yok. Herkes birlikte anneler gününü kutluyor. Anlaşılan Esma Sultan Boran Konağına geri dönmüş durumda. Artık Adem Boran da Boran ailesinin bir ferdi. İstanbullu Gelin sona gelir iken mutlu mutlu görünüyor ama hala finale gelinmedi. O yüzden sonu buruk biter mi, bitmez mi şimdilik meçhul. Ama gelişmeler olumlu. Aile sevgi yumağı gibi.

Müzikleri, oyunculuğu ile konusu ile sonuçta biz bu diziyi öyle ya da böyle çok özleyeceğiz. O yüzden son sahnelerinin tadını çıkarmak en iyisi belki de.