Engin Altan Düzyatan Diriliş Osman Dizisine Devam Edecek Mi? Diziden Çıkacak Mı?


Güncelleme: 23 Ekim 2018 : 08:41
1

Osmanlı Devletinin kuruluşuna kadar süregelen zamanı konu alan Diriliş Ertuğrul 5. sezonun sonunda ekran macerasını sonlandıracak. Uzun yıllardır televizyonlarda izlediğimiz ve çarşamba akşamlarını dolduran dizinin final yapmasının ardından yeni sezonda Osmanlı’nın kuruluşunu anlatan Diriliş Osman seyirciyle buluşacak. Tarihin önemli bir dönemini konu alacak diziyle ilgili soru işaretleri oldukça fazla. Bu sorulardan biri de Engin Altan Düzyatan Diriliş Osman  devam edecek mi? Diziden Çıkacak mı?

Ertuğrul Gazi karakterini 4 sezon boyunca en iyi şekilde canlandıran Engin Altan Düzyatan, dizinin devamı niteliğinde olan Diriliş Osman dizisinde rol alacak mı? Ertuğrul gazi gerçek tarihte uzun yıllar yaşamış ve 93 yılında şehadete ermiştir. Fakat Diriliş Osman bambaşka bir dönemi ele aldığı için Ertuğrul Gazi çok ön planda bir karakter olmayacak. Diriliş Osman dönemi Osmanlı’nın hangi koşullarda nasıl kurulduğunu izleyiciye aktaracak.

Yine Mehmet Bozdağ’ın senaryosunu kaleme alacağı tarihin unutulmaya yüz tutmuş kritik bir dönemini konu alan dizide izleyenler, alıştıkları ve sevdikleri oyuncuları görmek istiyorlar. Fakat bu teknik olarak mümkün değil. Dizi gerçek tarihten ekrana uyarlandığı için Diriliş Ertuğrul döneminden yaklaşık 20-30 yıl sonrasını anlatıyor. Osman Gazi genç yaşta devlet adına önemli savaşlar ve fetihler yapıyor. Bu dönemde Ertuğrul Gazi yaşıyor fakat devlet işlerinde bu kadar ön planda değil.

Sonuç olarak Engin Altan Düzyatan’ın Diriliş Ertuğrul dizisinin devamı niteliğinde olan Diriliş Osman dizisinde rol almayacağını söyleyebiliriz. Dizinin başlarında belki yaşlandırma tekniği ile bir kaç bölüm yer alabilir. Fakat Engin Altan Dünyatan artık Diriliş dizisiyle yolunu tamamen ayıracak.

Diriliş Ertuğrul dizisi bazı kesimler tarafından tarihe bağlı kalmadan ilerlediği için eleştirilere maruz kalıyor. Fakat her şeyin tarihle birebir olması mümkün değil. En kapsamlı tarih kitabında dahi en fazla 10 sayfa anlatılan Ertuğrul Gazi’yi Mustafa Bozdağ 5 sezon boyunca başarıyla anlattı. Bazı karakterler diziden tarihte olduğundan daha erken ayrıldı bazı karakterler dizi için özel kurgulandı. Dizide heyecanı artırmak adına tarihten diziye aktarılan konularda  ufak değişiklikler yapılabiliyor.

Son zamanlarda fazlasıyla merak edilen Engin Altan Düzyatan Diriliş Osman dizisine devam edecek mi sorusunu sizler için yanıtladık. Engin Altan Düzyatan bu sezon final yapan Diriliş Ertuğrul dizisiyle birlikte ekran serüvenine farklı projelerle devam edecek. Peki hangi oyuncu Diriliş Osman dizisinde Osman karakterini canlandıracak.

Bunun yanıtı Mehmet Bozdağ’dan geldi. Dizinin 6. sezonunda Diriliş Osman dizisinde Osman karakterini Burak Özçivit canlandıracak. İşte Mustafa Bozdağ’ın o açıklaması;

“Dünyanın pek çok bölgesinde 65’ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen “Diriliş Ertuğrul” dizisi, 2019-2020 sezonunda izleyicisiyle “Diriliş Osman” konseptiyle buluşacak. Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Diriliş Osman’ın Yolu dizisinde hangi oyuncuları görmek istersiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Comments are closed.