Diriliş Ertuğrul Ögeday Karakteri Diziye Ne Zaman Girecek? Kim Canlandıracak?


Güncelleme: 12 Mayıs 2018 : 14:05
2

Trt1’in iddialı dizisi Diriliş Ertuğrul senaryoda yeni değişilikler ve yeni oyuncularla dolu dizgin yoluna devam ediyor. Aksiyon sahneleri ve Osmanlının tarihi arka planını anlatan diziye her geçen gün yeni karakterler de dahil ediliyor. En son Ögeday ismi dizide geçmiş ve izleyenleri heyecanlandırmıştı. Acaba bu oyuncu kim olacak, Ögeday diziye ne zaman girecek, hangi oyuncu oynayacak, gibi sorular gündemde oldu. Dizler için konuyu araştırdık.

Ögeday ismi dizinin geçtiğimiz sezonda da Bayçu Noyan tarafından sıklıkla dile getirilmiş ve izleyenlerin aklında o zamanlardan bir soru işareti bırakmıştı. Noyan karakteri Ögeday’a olan bağlılığını sürekli dile getirmekte ve onun Anadolu’ya egemen olacağını söylemektedir. Peki kimdir bu Ögeday?

Ögeday, daha önce sizler için hazırladığımız Diriliş Ertuğrul Ögeday Kimdir? Gerçek Tarihte Kimi Temsil Eder? başlıklı yazımızda da bahsettiğimiz gibi Moğol hükümdarı Cengizhan’ın 1227 yılında ölümünden sonra hükümdar olan oğludur. Askeri ve siyasi anlamda güçlü bir hükümdardır.

Hükümdar olduktan sonra devlet içi sürtüşmeleri önlemek ve devletin yayılmasını devam ettirmek için bazı yasalar çıkartmıştır. Akabinde ise devletteki 15 yaş üstü nüfus sayımı yaptırarak devletin olası askeri potansiyelini ortaya çıkartmıştır. O dönemlerdeki sayılara baktığımızda oldukça fazla denebilecek, 1 milyon askeri olduğu söylenmektedir. Diriliş Ertuğrul Tarihte Ögeday Kimdir başlıklı yazımızı aşağıdaki bağlantıdan takip edebilir ve Ögeday hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Peki Ögeday karakteri diziye ne zaman girecek?

[kirmizitext]Diriliş Ertuğrul Ögeday Kimdir? Gerçek Tarihte Var mı? Kimi Temsil Eder? için tıklayınız[/kirmizitext]

Ögeday’ın ismi yeniden dizide geçti ve yakın zamanda diziye dahil olacağını söyleyebiliriz. Ögeday 1. Alaaddin Keykubat ile siyasi anlamda ilişkilere bu dönemde girmiş ve Alaaddin’in oyalama siyaseti ile karşılaşmıştır. Yani dizide Ögeday, Alaaddin, Ertuğrul kapışmaları sıklıkla karşımıza çıkacaktır. Bu anlamda da Ögeday karakteri diziye dahil olacaktır.

Aynı Saadettin Köpek’te olduğu gibi önce isim olarak diziye dahil olan Saadettin daha sonra oyuncu ve karakter olarakta diziye dahil olmuştu. Aynı şekilde Ögeday’da diziye ilerleyen bölümlerde girecektir. Ögeday’ı hangi oyuncu canlandıracak, bu henüz netlik kazanmadı. Nedeni ise bu bilginin sır gibi saklandığı. Ancak yeni bilgiler geldikçe haberimiz güncellenecektir. Sizce Ögeday karakterini kim canlandırmalı? Hangi oyuncuya daha çok yakışır?

Comments are closed.