Diriliş Ertuğrul Avcılar Kimdir? Gerçek Tarihte Hangi Toplulukturlar?


Güncelleme: 3 Mayıs 2018 : 09:44
1

Diriliş dizisinde yeni düşmanlar devreye girmiştir. Dizide Almıla, kardeşi Eynece ve diğer adamları kimlerdir. Neden Kayı obasına ve Hanlı pazara gelmişlerdir. Normal şartlarda sıradan bir topluluk gibi gözüken avcılar arka planda karanlık bir gruba liderlik etmektedirler. Bu Avcılar kimlerdir?

Avcılar gurubu aslında Noyan’ın sağ koludurlar. Almıla hatun asıl adı Alandoya’dır.  Alandoyan ise Noyan’ın kardeşidir. Asıl anlamda Moğolları temsil etmektedirler. Yağmacı olarak bilinen Moğolların anadoluyu işgal etmeden önce gönderdikleri akıncı moğol grubudurlar.

Moğollar kabile birliklerinden oluşmaktaydılar ve tüm kabileler asker sayılırlardı. Moğolları Cengiz Han teşkilatlandırmıştır. Moğollar göçebe olup uğradıkları her yeri yağmalama girişimi ile yol alırlar. Moğol ismi Cengiz Han ile tanınmıştır. Cengiz Han’dan önce Moğollara ne denirdi bilinmez. Moğol kelimesi siyasi bir kelime olarak litaretüre girmiştir.

Moğollar farklı kabile ve topluluklardan oluştuğu için bunlara tam anlamıyla Türk denilmeyeceği tarih kitaplarında yazmaktadır. Ancak Moğollar içerisinde Türk boyları ve kabileleri de bulunmaktadır.

Comments are closed.