Diriliş Ertuğrul 111. Bölüm Özeti ve Fragmanı-Neler Olacak?


Güncelleme: 15 Mart 2018 : 09:36
0

Diriliş Ertuğrul’da devlet ortadan kalmış ve Ertuğrul ise devlet olma yolunda büyük bir adım atma hazırlığındadır. Sultan Alaaddin, Ertuğrul’a Söğüt ve Domaniç’i vermiş ve bu anlamda Ertuğrul, Bizans’ın dibinde uç beyi olma yolunda ilerlemektedir. Osman ise anne karnında İmparator olmanın hayallerini kurmaktadır. Diriliş Ertuğrul 111. Bölüm özeti ve fragmanı, neler olacak? İşte detaylar.

Ertuğrul idam olmaktan son anda kurtulmuş ve obasına dönmüştür. Obasına döndükten sonra tüm boylara göç için hazırlık yapmalarını söylemiş ve Söğüt ve Domaniç’e gidip yerleşmek için tüm hazırlıklar yapılmıştır. Diğer taraftan Söğüt’ün yönetimi elinde olan Bileçik Tekfuruna da Ahmet’i (Ares) göndermiştir. Ahmet cehennem savaşçılarının arasına sızmış ve Bilecik tekfuruna kendisini kabul ettirmiştir. Ertuğrul’un ilk planı gerçekleşmiştir. Peki Ertuğrul’un 2. planı nedir?

Saadettin’de rahat durmamaktadır. Bilecik Tekfurunu Karacahisar Kalesine anlaşma imzalatmak için göndermiştir. Amacı Ertuğrul’dan habersiz Söğüt’ün idaresini Bilecik Tekfuruna verecek ve bunun karşılığında da vergi alacaktır. Ancak bu işe Ertuğrul’un karşı geleceğini bilen Saadettin’in asıl amacı ise Ertuğrul ile Bilecik’i karşı karşıya getirip arkadan yardım ederek Ertuğrul öldürmektir. Kılıçarslan ve Altun Aba’yı öldürmüş ve akabinde Mahperi’de göz hapsine alınmıştır. Saadettin kolay lokma gördüğü Gıyaseddin’i yalnız bırakmayı başarmıştır.

Ertuğrul Kılıçarslan’da öldükten sonra devlet’in altının oyulduğunu anlamıştır. Artık devlet yoktur ve Ertuğrul için en önemli şey bir an önce Söğüt’e gidip Anadolu’ya yapılacak olan düşman saldırılarının önüne bir set oluşturmaktır. Çünkü devletin başında genç ve tecrübesiz bir Sultan vardır. Her ne kadar kalbi saf ve temiz olsa da Saadettin için kolay lokma gibidir. Ertuğrul için bir an önce Türk İslam ülküsüne yapılacak saldırıları bertaraf etmek için Anadoludaki en güçlü devlet olan Bizans’ın hemen dibine yerleşmek en birincil görevdir.

[kirmizitext]Diriliş Aslıhan ve Turgut Alp Ayrılacak mı? Boşanacaklar mı? için tıkla[/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul 111. Bölümünde bizi ne tür gelişmeler beklemektedir. İşte fragmandan öne çıkan detaylar. Söğüt’ü ele geçirmek için Ertuğrul bir plan yapar. Planın ilk parçası Söğüt’e saldırmadan önce etrafını temizlemek olacaktır. Ertuğrul Alp’ler ile beraber Söğüt’ün çevresindeki düşman kuvvetlerini temizleyerek kendilerine geniş bir hareket alanı oluşturmak istemektedir. Daha sonraki adım ise Saadettin’i ortadan kaldırmak olacaktır. Ancak bu kolay olmayacak, Günalp ile sorunlar çıkacaktır.

[kirmizitext]Kaledar Günalp Ertuğrul’un Safına Geçecek mi? Ne Zaman Geçecek? için tıkla[/kirmizitext]

Diriliş Ertuğrul 111. Bölüm Fragmanı – Güncellenecektir